yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

ÇIKAN DA BELLİ DÜŞEN DE

ÇIKAN DA BELLİ DÜŞEN DE
28.04.2023 13:50
0
A+
A-

BİR SEZONUN ARDINDAN!

  • Yalova’da futbolun en üst yerel ligi olan Süper Amatör Küme’de 2022-2023 sezonu resmen sona erdi.

22 hafta süren zorlu maratonda şampiyonluk ipini Yeşilovaspor göğüslerken; son yıllardaki şanssızlığını bir türlü kıramayan Çınarcık Belediyespor da ligi ikinci sırada noktaladı.

 

Onur ERDİK

2022-203 futbol sezonu Yalova Süper Amatör Küme’de heyecan dolu futbol organizasyonu tamamlandı. Kıran kırana geçen şampiyonluk yarışı son haftalara kadar üç takım arasında geçerken; ligin şampiyonu da son haftada belli oldu. Negmar Tavşanlı Belediyespor’un zirveden koptuğu maratonun erteleme maçında kozlarını paylaşan Yeşilovaspor ile Çınarcık Belediyespor arasındaki karşılaşmadan galip ayrılan mavi-yeşilli takım Yeşilova oldu. Böylece Yeşilovaspor, sezonu 60 puanla ve namağlup bir şekilde lider bitirdi. Rakibine yenilen sarı-siyahlı ekip Çınarcık da 58 puanla ligi 2.bitirdi.

Tarihinde ilk kez BAL’a yükseldi..

Rüya gibi bir sezon yaşayan Yeşilovaspor, ligdeki namağlup şampiyonluğunu Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselerek taçlandırdı. Mavi-yeşilli takım, baraj müsabakasında Yalovaspor’u devirip tarihinde ilk kez BAL’da mücadele etme hakkı kazandı. Yeşilova, 2023-2024 sezonunda Altınova Belediyespor’da ilimiz adına yarışacak.

Çavuşçiftliği ve Acarspor ligden düştü..

Öte yandan Yeşilovaspor’un BAL’a yükseldiği Süper Amatör Küme’de 2022-2023 sezonu sonunda iki takım küme düştü. Ligden haftalar öncesinde çekilen Acarspor, puansız bir şekilde son sırada organizasyonu tamamlayıp 1.Amatör Küme’ye geriledi. Altınova temsilcisi Çavuşçiftliği Kültürspor da son haftalarına çıkmadığı Süper Amatör Küme’de 8 puanla 11.sırada yer alıp, tıpkı renktaşı Acarspor gibi 1. Amatör Küme’ye düştü.

Süper Amatör’ün yeni takımları da belli..

Bu arada Yalovaspor’un da küme düşerek yeni sezonda yer alacağı Süper Amatör’e iki yeni takım daha eklendi. 2022-2023 sezonunda 1. Amatör Küme A Grubu’nu 38 puanla namağlup şampiyon tamamlayan Kurtköyspor, yeni futbol sezonunda Süper Amatör Küme’de boy gösterecek. 1. Amatör Küme B Grubu’nda ligin yenilgisiz lideri Yenimahallespor da tıpkı Kurtköy gibi Süper Amatör Küme organizasyonunda olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.