yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘ÇİFTLİKKÖY CAZİBE MERKEZİ OLDU’

‘ÇİFTLİKKÖY CAZİBE MERKEZİ OLDU’
13.01.2023 14:45
0
A+
A-

 

  • Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yalova’da görev yapan medya kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

..”Şu anda büyük bir çalışma yapıyoruz; kanalizasyon, yağmur su kanalı. İki ayrı hat üzerinde çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz takdirde Çiftlikköy’ün 100-150 yıl hiçbir alt yapı sorunu olmaz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Saklı Bahçe’de düzenlenen kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının çok önemli bir görevi icra ettiklerini kaydeden Başkan Silpagar, gazetecilerin gününü kutladı.

‘Sosyal tesis yapmak istiyoruz’..

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Silpagar, Etibank arazisinde yapılması planlanan proje ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Silpagar, “Etibank arazisi Yalova Üniversitesi’ne teslim edildi. Bize de orada 10 dönümlük alan tahsis edildi. Biz kendi projemizi yapmak için Etibank’ın önüne kadar sahil yolunu götürdük. Bundan sonraki adım tahsisle beraber, Çiftlikköy halkının kullanabileceği şekilde sosyal tesis yapmak istiyoruz” dedi.

‘Çiftlikköy’ün alt yapısı sağlam’..

Çiftlikköy’ün su alt yapısı ile önde bir kent olduğunu belirten Başkan Silpagar, “İlk dönemde yaptığımız su alt yapısının semeresini bu dönemde görüyoruz. Şu anda büyük bir çalışma yapıyoruz; kanalizasyon, yağmur su kanalı. İki ayrı hat üzerinde çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz takdirde Çiftlikköy’ün 100-150 yıl hiçbir alt yapı sorunu olmaz” şeklinde konuştu.

Kelebek Çayırı’nda yeni şehirleşme..

OSB’lerle birlikte artacak nüfusa yönelik Çiftlikköy’de imar çalışmalarının yapılmaya başlandığını dile getiren Başkan Silpagar, “Kelebek Çayırı’nı imara açtık. 1300 dönüm civarında bir yeri imara açtık. Fakat çok eskiden kalma, anlayamadığımız bir sulak alan var orada. 4 kat şeklinde imara açtık. Yeni bir mahalle oluşturduk. Orada da yavaş yavaş şehirleşme başlar. 2016-2017 yılında hesap yaparken 50 bin nüfus, OSB olduğu için bu sayıyı 7 ile çarpmalıyız. 250 bin nüfus gelecek demektir. Çiftlikköy öyle bir cazibe merkezi oldu ki, OSB’ler bitmeden nüfus 50 binleri geçti. Bu imar çalışmalarını bir daha gözden geçirdik” ifadelerini kullandı.

Çiftlikköy’e 1 buçuk milyon m2 yeşil alan..

Çiftlikköy’e 1 buçuk milyon m2 yeşil alan kazandırdıklarını kaydeden Başkan Silpagar, “Çiftlikköy kurulduğundan beri bakınız, toplasanız bu kadar alan yapmıyor. Bu alan Çiftlikköy halkına donatı olarak kazandırıldı” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.