yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2927
EURO
34,7722
ALTIN
2.408,80
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

ÇİFTÇİYE 6 MİLYON TL’LİK DESTEK

ÇİFTÇİYE 6 MİLYON TL’LİK DESTEK
22.09.2022 17:45
0
A+
A-

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar:

‘ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIZ’

  • Yalova’da çiftçiye yaklaşık 6 milyon TL’lik destek sağlandığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, verilen destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova’da yapılan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Parıldar, Yalova’da çiftçiye yaklaşık 6 milyon TL’lik destek sağlandığını belirtti. Pandemi ile birlikte gıda sektörünün büyük önem kazandığını söyleyen Parıldar, “Ekilmedik bir karış yerin kalmaması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Üreten herkesin yanındayız. Çiftçilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Emeklerinin karşılığını almalarına yardımcı olacağız. Gelecek tarımda olduğu için tarımda kullanılan topraklarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Çiftçilerimizin faaliyetlerini daha güvenli yapmaları için de üretim alanlarını TARSİM sigortası yaptırmaya davet ediyorum” dedi.

Projelere tohum desteği tam gaz..

Yalova’da yapılan projelerden bahseden Parıldar, “Yalova’da Buğday ve Arpa Üretiminin Geliştirilmesi Projesi ile bin 600 dekar alanda tohum desteği, Yağlık Ayçiçeği Üretiminin Arttırılması Projesi ile bin 500 dekar alanda tohum desteği, Kaba Yem Üretiminde Tohum Desteği İle çiftçilerimizin yanındayız projesi ile 931 dekar alanda silajlık mısır tohumu desteği verildi” dedi. Örtüaltı Sebzeciliğin Geliştirilmesi Projesi ile 210 dekar örtüaltı alanda biber, hıyar, kabak, yazlık lahana ve pazı fidesi desteği, Tohumdan Çatala Kışlık Sebze Projesi ile 160 dekar örtüaltı ve açık alanda kıvırcık, pazı ve karalahana fidesi desteği verildiğini söyleyen Parıldar, “Yalova’da Trabzon Hurması ve Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ile 300 dekar alanda Trabzon hurması ve ceviz bahçesi kurulumu desteği verildi” dedi.

Bahçe kurulumları yapıldı..

Çilek Projesi ile Armutlu’da 10 dekar alanda çilek fidesi desteği de verildiğini söyleyen Parıldar,  “Aynı zamanda Akdeniz Meyve Sineği İle Biyoteknik Mücadele Deneme Projesi ile 230 dekar Trabzon Hurması ve Şeftali bahçelerinde Akdeniz Meyve Sineği zararlısı ile biyoteknik mücadele desteği, üzümsü meyvelerle Yalova’da Kır-Kent El Ele Projesi ile meyve suyu üretim tesisi ve 10 dekar aronya bahçesi kurulumu desteği verildi. İlimizde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ile 120 dekar alanda aronya ve yaban mersini bahçeleri kurulumu yapıldı. Midye, müsilaja iyi gelecek ve Marmara denizinde organik midye yetiştiriciliği projeleri ile Yalova’da midye üretimine başlamış olan işletmelerden 4 müteşebbis işletmeye organik tarım ve 2 müteşebbis işletmeye ise iyi tarım sertifikasyon desteği verildi” dedi. Organiğin hası, Yalova Aronyası ve Organik Aronya Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Desteklenmesi Projeleri ile yaklaşık 250 dekar alan için 53 çiftçiye Organik Aronya Sertifikasyon desteği verildiğini söyleyen Parıldar, “Kivi ve Ceviz İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi ile 10 çiftçiye İyi Tarım Sertifikasyon desteği verildi” diye konuştu.

Hayvancılık alanında da destekler verildi..

Hayvancılık faaliyetleri kapsamında verilen destekler hakkında da bilgi veren Parıldar, “Kılıç köyü Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu projesi ile 2 ton kapasiteli süt soğutma tankı alımı, suni tohumlamaya destek 2. Etap Projesi ile 3000 adet yerli ve ithal ırk dondurulmuş boğa sperması alımı ve kist hidatik hastalığı ile mücadele projesi ile 2 bin 500 kedi/köpeğe aşılama, Midye İşleme Tesisi Ön Fizibilite Raporu Hazırlama Projesi ile Yalova’da kurulacak olan midye işleme tesisinin ön fizibilite raporu hazırlandı” ifadelerine yer verdi.

Toplam 6 milyon TL’lik destek..

Parıldar, bir kısmı uygulanarak tamamlanmış olan ve bir kısmı ise sonbahar döneminde uygulanacak olan tüm bu projeler kapsamında Bakanlık desteği yaklaşık 3 milyon TL, Yalova İl Özel İdaresi desteği 1,2 milyon TL ve Kalkınma Ajansı desteği 1,8 milyon TL olmak üzere toplam 6 milyon TL kamu desteği sağlandığı belirtti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.