yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ÇİFTÇİYE 11 MİLYON TL’LİK KATKI

ÇİFTÇİYE 11 MİLYON TL’LİK KATKI
18.01.2022 15:51
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yapmış olduğu açıklamada, “Yalova’mıza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Yalova’nın mümbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir” dedi. Yalova’da yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Yalova’da inşa edilen 2 sulama tesisi ile 6 bin 860 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Yalova’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 11 Milyon 494 bin TL ilave zirai gelir artışı sağladık” diye konuştu.

‘YALOVA’YA 1 BARAJ KAZANDIRDIK’..

Yalova’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 13 adet tesis ile 121 milyon 225 bin TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Yalova’da son 19 yılda 1 baraj ve 1 içme suyu tesisi inşa ettik. Diğer taraftan Yalovalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Yalova’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 1 adet barajın yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca; Yalova ilinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 8 adet taşkın koruma tesisi ile 12 yerleşim yeri ve 1 467 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir” dedi.

‘TOPLULAŞTIRMA VE TARLA İÇİ GELİŞTİRME HİZMETLERİ İLE TOPRAĞIMIZ DAHA KIYMETLİ’..

DSİ Müdürü Kaya Yıldız, “Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Yalova’da 1 adet iş tamamlanarak toplam 16 bin 910 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Yalova ilinde 2 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır. Yalova’da son 19 yılda tamamladığımız içme suyu tesisleri ile 26 Bin 234 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 13 milyon metreküp içme suyu temin ediyoruz. Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.