yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3415
EURO
34,7857
ALTIN
2.390,02
BIST
10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘ÇİÇEKÇİLİK FESTİVALİ 2025’E ERTELENDİ’

‘ÇİÇEKÇİLİK FESTİVALİ 2025’E ERTELENDİ’
01.02.2024 17:08
0
A+
A-
  • Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, Çiçekçilik Festivali’nin 2025 yılına ertelendiğini duyurdu.

Demiryürek ayrıca, Yalova’daki tersanelerin bölge için önemli bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, detaylı açıklamalarda bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, Çiçekçilik Festivali’nin 2025 yılına ertelendiğini duyurdu.Tersanelerin Yalova için de ayrıca gurur kaynağı olduğunu belirten Demiryürek, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

‘Çiçekçilik Festivali seneye ertelendi’

Seçim süreci dolayısıyla belediye başkanlarının da değişmesi durumunda festivalin sekteye uğramaması için ortak bir karar ile ertelediklerini duyuran Demiryürek, “Seçimlerden ve başkanların yaşayacağı değişimden dolayı Çiçekçilik Festivali bir dahaki yıl yapılacak. Vali hanım, tüm belediye başkanlarından destek sözü istedi. Tüm belediye başkanlarımız Çiçekçilik Festivali’ni destekliyorlar. Süs Bitkileri Fuarı ile ilgili zaten seneye yapılması ile ilgili bir plan vardı. Sektör özellikle bir dahaki yıl yapılmasıyla ilgili bilgi aktarmıştı. Aynı tarihler içerisinde hem fuar hem de festival yapma kararını ortak bir şekilde aldık. Seneye muhakkak yapılacak” dedi.

‘Tersanelerimizle gurur duyuyoruz’

Demiryürek, Yalova’nın yılsonu ihracatının 819 milyar Dolar olduğunu belirterek, bu rakamın 733 milyon Dolar’ını tersanelerin karşıladığını vurguladı. Demiryürek, “Tersanelerimizle gurur duyuyoruz. Her yıl 45-50 tane gemi inşası yapılıyor. Bu da bizim ülkemiz için gurur kaynağı oluyor. 2023 yılında en fazla Norveç’e dış satım yapıldı. Bu 2022 yılına göre yüzde 83 yükseliş sağlandı. Bu ülkeyi yüzde 210 artışla takip eden Malta’ya gemi ve yat ihracatı sağlandı” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.