yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ÇEYREK FİNAL HEYECANI YAŞANACAK

ÇEYREK FİNAL HEYECANI YAŞANACAK
27.08.2023 14:57
0
A+
A-
  • Yalova’da düzenlenen 2023 Şirketler Kupası Yaz Ligi’nde grup karşılaşmaları sona ererken; 8 takım üst tura adını yazdırdı.

A ve B Grubu’nda 5 hafta süren ve kıran kırana mücadelelere sahne olan turnuvada çeyrek final heyecanı bugün oynanacak maçlarla resmen başlayacak.

 

Onur ERDİK

Winner Sport tarafından düzenlenen Şirketler Kupası Yaz Ligi’nde 12 takım, 6’şarlı iki gruba ayrıldı. 5 hafta süren grup maçları, geçtiğimiz hafta noktalandı. Cuma günü seansında yapılması gereken iki müsabaka oynanmazken; A Grubu’nda Tersan Tersanesi, B Grubu’nda da Yaşa Gemi, hükmen kazanarak grup aşamasını tamamladı. İki takım da 5-0’lık skorların ardından gruplarını 3 puanla bitirirken; çeyrek final öncesi de fazladan dinlenme şansı buldu.

A Grubu’nda Mariner zirvede kapattı..

Şirketler Kupası’nda A Grubu’nda Mariner Mühendislik, oynadığı 5 maçı da kazanmasını bildi. Sarı-lacivertli takım, 15 puanla ve namağlup bir şekilde çeyrek finale grup birincisi olarak çıktı. 12 puanla ikinci sıradaki Beşiktaş Tersanesi, 9 puanla üçüncü basamaktaki Tersan Tersanesi ve 6 puanla dördüncü sırada kendisine yer bulan AKKİM, son 8’e kaldı. 3 puanla 5.sıradaki Pınarbaşı ile puansız son sıradaki A-B Makine de turnuvadan elendi.

Yaşa Gemi lider noktaladı..

Organizasyonun B Grubu’nda da Yaşa Gemi, 5 maçta topladığı 13 puanla lider bir şekilde çeyrek final biletini aldı. 9 puanlı ikinci sıradaki turnuvanın sürpriz takımlarından Elektromarketim, 8 puanla üçüncü basamaktaki Yalova Ro-Ro Port ile 7 puanla 4.sırada yer alan Yalova Belediyesi Personel AŞ, çeyrek finalist diğer ekipler olarak dikkat çekti. 6 puanla 5.sırada bulunan Yeşil Körfez Su Birliği ile puansız son sıradaki Armagaz, 2023 Şirketler Kupası Yaz Ligi’ne havlu attı.

Eşleşmeler belli oldu..

Öte yandan gruplarda oynanan karşılaşmalardan sonra çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. A Grubu lideri Mariner Mühendislik, B Grubu dördüncüsü Yalova Belediyesi Personel AŞ ile eşleşti. İki takım, bugün saat 20.00’de Kaptan Halı Saha Tesislerinde karşılaşacak. A Grubu ikincisi Beşiktaş Tersanesi de B Grubu üçüncüsü Yalova Ro-Ro Port’la yarı finale yükselme mücadelesi verecek. Bu karşılaşma, yarın saat 20.00’de oynanacak. A Grubu üçüncüsü Tersan Tersanesi ile B Grubu ikincisi Elektromarketim, yarın saatler 19.00’u gösterdiğinde kozlarını paylaşacak. A Grubu dördüncüsü AKKİM ile B Grubu lideri Yaşa Gemi, bugün saat 19.00’da son 4’e kalabilmek için nefesleri kesecek 50 dakikada yarışacak.

Son iki turnuvanın şampiyonu Mariner..

Öte yandan Winner Sport tarafından dördüncüsü düzenlenen Şirketler Kupası’nda ilk şampiyon Cemre tersanesi olmuştu. Pandemi nedeniyle ara verilen ve geçen yıl tekrar start alan turnuvanın yaz döneminde şampiyonluk ipini, Mariner Mühendislik göğüslemişti. 2023 yılı kış döneminde de Mariner Mühendislik, zirveyi kimseyi kaptırmamış ve şampiyon olmuştu. 2023 Yaz Ligi’nde ise kimin şampiyon olacağı merak ediliyor. 5 haftalık grup aşaması sonrası bugün ve yarın oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının ardından kazanacak 4 takım arasındaki yarı final müsabakaları, 1 Eylül Cuma günü yapılacak. Yarı finalin ardından büyük final ile üçüncülük-dördüncülük karşılaşması da 4 Eylül Pazartesi günü oynanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.