yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI
09.06.2023 15:45
0
A+
A-

‘GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR ALTINOVA BIRAKACAĞIZ’

  • Yalova’nın Altınova ilçesinde Çevre Koruma Haftası kapsamında Hersek Plajı’nda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Altınova Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğiyle Altınova Hersek Plajı’nda temizlik etkinliği yapıldı. Etkinlikte konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Çevre Koruma Haftası kapsamında ilköğretim öğrencilerimizle birlikte Hersek Plajı’nda çevre temizliği gerçekleştirdik. Yarının büyükleri öğrencilerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Bilinçli bir nesille doğamızı koruyacak ve hep birlikte gelecek nesiller için yaşanabilir bir Altınova bırakacağız” dedi.
‘TÜM İMKANLARIMIZ SEFERBER’
Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarında olan plajda yapılan temizlikle bölge tüm çöplerden arındırıldı. Altınova Belediyesi olarak çevreye önem verdiklerini ve bu yönde de birçok çalışmayı yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Metin Oral, “Bu haftayı daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak, yaşanılabilir bir çevreyi gelecek nesillere aktarmak ve insanlığı bu ortak hedefler doğrultusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlamaktayız. Çevrenin korunması, temiz ve yeşil bir çevre için tüm imkânlarımız seferber ediyoruz. Bölgedeki ilk arıtma tesisini biz devreye soktuk. Bünyesinde çevre mühendisi barından ender belediyeler arasındayız” diye konuştu.
‘ANCAK EL ELE VERİRSEK ÇEVREMİZİ KORUYABİLİRİZ’..
Hersek Lagünü’nün korunması ve canlandırılması için ciddi projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Oral, “Resmi av alanı olan bölge, bugün vatandaşlarımıza açılmış doğal bir zenginlik haline gelmiştir. İlçemizdeki çöplük alanını kent ormanına dönüştürdük. Ayrıca, ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalar ve çevre koruma uygulamaları yapmaktayız. Çevre konusu tüm vatandaşlarımızın sorunudur. Ancak el ele verirsek çevremizi koruyabiliriz. Çöplerin ayrıştırılması da çevre için oldukça önemlidir. Çevrede önemli olan kirletmemektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.