yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ÇEVRE OLAYLARI DEĞERLENDİRİLDİ

ÇEVRE OLAYLARI DEĞERLENDİRİLDİ
17.01.2024 14:21
0
A+
A-

TEMA VAKFI 2023’ÜN ÇEVRE OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ..

‘YALOVA’DA MAHKEME KARARINA RAĞMEN TARIM ARAZİSİ YOK EDİLDİ’

  • TEMA Vakfı tarafından 2023 yılında meydana gelen önemli olaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “2020 yılında Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesinde tarım arazisi üzerinde kurulması planlanan sanayi tesisi için tarım dışı kullanım izni verilmesine yönelik alınan Bakanlık Oluru’nun iptali için açtığımız davayı kazandık” denildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı tarafından 2023 yılında meydana gelen olaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Yalova ile ilgili durumu kamuoyu ile paylaşan TEMA Vakfı yetkilileri, “2023 yılı boyunca hem ülkemizde hem de dünya genelinde çeşitli ekolojik sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu sorunların başında; erozyon ve toprak kaybı, gıda güvencesinin azalması, su stresi, iklim krizi ve yarattığı sel felaketleri, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma ve doğa koruma alanlarının tahrip edilmesi geldi. Ülkemiz büyük deprem felaketleri ve sonuçları ile karşı karşıya kaldı. Bunların yanı sıra kömüre dayalı enerji politikaları ve 4. Grup madencilik faaliyetleri, ülkemizdeki doğal varlıkların ciddi şekilde zarar görmesine yol açtı. Ayrıca, kentsel ve kırsal alanlarda doğayla uyumlu biçimde yapılmayan mekânsal planlamalar ve artan yapılaşma baskıları, ekolojik dengenin bozulmasını daha da kritik seviyeye taşıdı. Yıl boyunca çevre gündeminde, olumsuz gelişmeler kadar güzel gelişmeler de yaşandı. Doğa için çalışmalarına ara vermeden devam eden TEMA Vakfı, 2023’ün öne çıkan iyi ve kötü çevre olaylarını değerlendirdi” denildi.

YALOVA’DA MAHKEME KARARINA RAĞMEN TARIM ARAZİSİ YOK EDİLDİ..

Vakıf tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “2020 yılında Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesinde tarım arazisi üzerinde kurulması planlanan sanayi tesisi için tarım dışı kullanım izni verilmesine yönelik alınan Bakanlık Oluru’nun iptali için açtığımız davayı kazandık. Mahkeme kararında; dava konusu arazinin mutlak tarım arazisi olduğuna ve ilgili taşınmazda planlanan yatırım için alternatif alanların bulunduğuna vurgu yapıldı. Devamında şirket ve bakanlık bu kazanımımızı istinafa taşımış ancak mahkeme istinaf talebini kabul etmeyerek iptal kararını geçerli kılmıştır. Ayrıca karar Danıştay tarafından da onaylanmıştır. Ne yazık ki hukuki kazanımımıza rağmen mahkeme sonucu beklenmeden tarım arazisi üzerindeki yatırımlara başlanmış ve bu durum oradaki mutlak tarım toprağının vasfını yitirmesine neden olmuştur. Kararın uygulanması için gerekli hukuki adımlar atılacaktır.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.