yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

CERRAHOĞLU, AKMEŞE İLE BULUŞTU

CERRAHOĞLU, AKMEŞE İLE BULUŞTU
19.02.2024 11:42
0
A+
A-

Türkiye Uluslararası Program Uygulayan Okullar Birliği Başkanı ve WCEP Canada Genel Müdürü Volkan Cerrahoğlu, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Akmeşe ile bir araya geldi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye Uluslararası Program Uygulayan Okullar Birliği Başkanı ve WCEP Canada Genel Müdürü Volkan Cerrahoğlu, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ibrahim Akmeşe’yi ziyaret etti. Cerrahoğlu, Yalova’da düzenlenen Advanced Placement (AP®) (İleri Düzey Yerleştirme) Programı ile WCEP Liseli Büyükelçiler – Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programı’nın uygulanması konusunda bilgi verdi. Ziyaret sırasında konuşan Cerrahoğlu, öğrencilere uluslararası eğitim fırsatları sunma hedeflerine vurgu yaparak, “Türkiye’deki okullar arasında uluslararası standartlarda programları uygulayan bir birlik olarak, öğrencilerimizin küresel düzeyde rekabetçi olmalarını sağlamak adına çaba sarf ediyoruz. Yalova’da gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret, Advanced Placement Programı ve Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programı’nın önemli birer parçası olan eğitim modelleri hakkında bilgi alışverişi yapma fırsatı sunmaktadır” dedi. Cerrahoğlu, College Board tarafından düzenlenen Advanced Placement Programı’nın, öğrencilere üniversite seviyesinde derslere katılma ve bu derslerden üniversite kredisi kazanma imkanı tanıdığını belirtti. Ayrıca, WCEP Liseli Büyükelçiler Programı’nın da öğrencilere farklı kültürleri tanıma, dil becerilerini geliştirme ve uluslararası ilişkiler kurma şansı verdiğini vurguladı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimizin uluslararası düzeyde rekabet edebilmeleri için bu tür programların okullarımızda uygulanması önemli. Bu tür işbirlikleri, öğrencilerimizin küresel perspektif kazanmalarına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.