yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

‘CEBİNİZE GELEN LİNKİ TIKLAMAYIN’

‘CEBİNİZE GELEN LİNKİ TIKLAMAYIN’
15.02.2023 13:46
0
A+
A-
  • İnternet dolandırıcılığına her geçen gün yenisi ekleniyor. Kimi vatandaş alışveriş yapmak isterken kimileri ise gönderilen mesajlardaki linke tıklayarak dolandırılıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Mağdur olmamak için SMS veya maille gelen her mesaja itibar edilmemesi gerektiğin söyleyen TÜKODER Yalova Şubesi Başkanı Funda Ayarcı, “SMS veya maille bir ahlaksızlık yaptığınız ya da terör örgütüyle bağlantılı olduğunuza ilişkin mesaj gelebilir. Veya yakınlarınızdan birinin acilen paraya ihtiyacının olduğu ya da borcunuz olduğu ve borcunuzu ödemediğiniz takdirde icra takibinin başlatılacağı gibi de mesaj gelebilir. Dolandırıcılar yurttaşları korkutarak ağına düşürmenin yanı sıra ‘hediye kazandınız’ şeklinde de mesaj atabiliyor. Hiçbirine itibar etmeyin. Bu, Türk Ceza Kanunu’nda ‘Malvarlığına Karşı Suçlar’ başlığı altında bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunun işlenmesi dolandırıcılık suçunun nitelikli halidir” dedi. Ayarcı, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Tanımadığınız kişilerden gelen e-posta ya da SMS’lerde bulunan linklere tıklamayın. İnternet bankacılığı dolandırıcılığı için sizi arayan, hesabınızın çalındığını söyleyen kişilere itibar etmeyin. Bu tip durumların önüne geçmek için sakıncalı bulduğunuz numaraları bankanıza ya da savcılığa bildirin.”

‘CEZALAR AĞIRLAŞTIRILMALI’..

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Yalova Şubesi Başkanı Funda Ayarcı, tüketicilerin bilinçli olması gerektiğine vurgu yaparak, “Gelen linklere hiçbir şekilde tıklanmaması gerek. Linkler virüsle taşıyor olabiliyor ya da işte bir haksız kazanç peşinde olan pazarlamacıları vesaire olabiliyor. Sosyal medya üzerinden yani iletişim araçları üzerinden yapılan dolandırıcılığın cezaları çok ağırlaştırılmalı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.