yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3810
EURO
34,6041
ALTIN
2.387,71
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

CANBAY’DAN MAG’LARA DESTEK

CANBAY’DAN MAG’LARA DESTEK
16.02.2023 16:06
0
A+
A-

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Subaşı Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’ne (MAG-DER) arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere malzeme desteğinde bulundu. Malzemeleri teslim alan MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, Başkan Canbay’a teşekkür etti.
Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay arama ve kurtarma ekiplerinin ne denli önemli bir görev üstlendiklerini gördüklerini dile getirdi. Bu noktada yaşanacak bir deprem sonrasında ekiplerin sahip olduğu ekipmanlar sayesinde enkaz altındaki vatandaşlara daha hızlı bir şekilde ulaşabildiklerinin altını çizen Canbay, “Biz de yaşanacak bir deprem esnasında ilk arama ve kurtarma çalışmalarını yapacak olan ekip durumundaki MAG-DER’e malzeme desteğinde bulunmak istedik. Ne kadar fazla ekipmana sahip olunursa çalışmalar da o denli hızlı ilerler. Bir saniyenin dahi önemli olduğu arama ve kurtarma çalışmalarında MAG’ların ihtiyaç duydukları malzemelerin sağlanması anlamında desteklerimiz sürecek” dedi.

Teşekkür etti..

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’a teşekkür eden MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Marmara’da beklenen bir deprem var. İstanbul’da çok büyük bir yıkım bekleniyor. Tüm yardımlar ve arama, kurtarma ekipleri ilk anlarda oraya yönlendirilecek. Yalova ise kendi yağı ile kavrulmak zorunda. İlimizde eğitimli arama ve kurtarma ekiplerimiz olsa da bu sayı yetersiz. Halkın da bu konuda hızla eğitimden geçirilmesi şart. Afet konusunda eğitim almış insan sayımızı ne denli arttırırsak, ölü sayımızı o denli aşağılara çekebiliriz. Elbette ekiplerin kullanacakları ekipmanlarında fazla ve yeterli olması arama kurtarma çalışmalarının hızla tamamlanmasına imkan tanır. Bu çerçevede bize malzeme desteği yapan Subaşı Belediye Başkanımız Turan Canbay’a teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
‘Başkanımız her zaman destek veriyor’..

Subaşı MAG-DER Başkanı Zeki Gürsu da Canbay’a teşekkür etti. İldeki altyapısı hazır tek toplanma alanının Subaşı beldesinde olduğunu söyleyen Gürsu, “Her anlamda başkanımız bizlere destek veriyor. MAG’lar için bugüne kadar ki malzeme destekleri için teşekkür ediyoruz. Ama en çokta Yalova’daki altyapısı tamamlanmış, tuvaletleri hazır bir deprem sonrası toplanma yerini sağladığı için teşekkür ediyorum. Umarım ki böyle alanlar hızla tüm ilimizde devreye sokulur” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.