yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘ÇALIŞMANIN TAM ANLAMIYLA YAPILDIĞINA İNANMIYORUM’

‘ÇALIŞMANIN TAM ANLAMIYLA YAPILDIĞINA İNANMIYORUM’
04.10.2023 17:11
0
A+
A-
  • Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, 20 yılı aşkın süredir sonuca varmayan Armutlu tüneline ilişkin serzenişte bulundu.

Tünelin hem Esenköy’e hem de Armutlu’ya büyük katkı sunacağını söyleyen Başkan Tokat, “Ben o çalışmanın tam anlamıyla yapıldığına inanmıyorum, Armutlu Belediye Başkanı olarak inanmıyorum” dedi.

  • ..”Armutlu kaplıca bölgesinde ciddi yatırımımız olacak. Oraya gelen misafirlerimizi kaplıcada ağırlamak istiyoruz. Tabi ki termal bir bölge olduğu için buradaki çalışmalarımızı da 12 ay üzerinden yapacağız.”

..”Armutlu’da su sorunu yok. Armutlu’nun şu anda 50 yıllık, belki de 100 yıllık su sorunu olmayacak. Ben, halk gününde de bunu müjde olarak söylemiştim. Mecidiye köyü, Tenekelik Mevkiinde 4 milyon metre küplük bir baraj ihalesi oldu. Armutlu’ya büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

  • ..”Şu anda mevcut belediye başkanıyım, önümüzdeki yerel seçimlerde, genel merkezimiz, genel başkanımız, il teşkilatımız uygun görürse yeniden aday adayıyım. Yapacak işlerimiz Armutlu için çok fazla, önümüzdeki dönemde daha hızlı çalışmamız gerekiyor.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Gözde FM’de, Kutsi Aksay’ın sunduğu Okyanus isimli programın bu haftaki konuğu Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat oldu. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Armutlu’da yaz turizmini sıkıntısız bir şekilde tamamladıklarını söyleyen Başkan Tokat, turizm çalışmalarına yönelik bilgiler verdi.

12 AYLIK YATIRIM ÇALIŞMASI YOLDA

Kaplıca bölgesinde bulunan otel projesini hayata geçirmek için canla- başla çalıştıklarını belirten Tokat, “Armutlumuzun özellikle turistik amaçla 4-5 tane oteli var. Biz de bunlara katkı sağlamak için Armutlu kaplıca bölgesinde ciddi yatırımımız olacak. Oraya gelen misafirlerimizi kaplıcada ağırlamak istiyoruz. Tabi ki termal bir bölge olduğu için buradaki çalışmalarımızı da 12 ay üzerinden yapacağız. 12 ay üzerinden bir sistemle hem yazın hem kışın gelen misafirlerimizi orada ağırlamak istiyoruz. Armutlu’ya ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

‘HEM ESENKÖY HEM ARMUTLU KAZANACAK’

20 yılı aşkın süredir yılan hikayesine dönen Armutlu tüneline ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tokat, “Maalesef oradaki tünel çalışması ciddi bir sekteye uğradı. Tabi ki oranın bir an evvel açılmasından yanayız, açılırsa Esenköy- Armutlu hattının bir hava bulacağını düşünüyorum. Esenköy yolu üzerinde beklemeye tahammülü olmayan vatandaşlarımız burada sıkıntı çıkarıyor. Ne zaman biter bilmiyorum. Bazı doğrular her yerde söylenmez ama biz doğruları söylemek zorundayız, bitirme safhasına geldiyse bunların viyadükleri nerede? Bunların tamamı bitmesi için gerçek bir çalışma yapılması lazım. Ben o çalışmanın tam anlamıyla yapıldığına inanmıyorum, Armutlu Belediye Başkanı olarak inanmıyorum. Çünkü aynı sıkıntıyı Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Temel de yaşıyor. En çok zorluğu Mehmet başkanımız burada çekiyor. Eğer bu yol biterse hem Esenköy hem Armutlu kazanmış olacak. Vatandaşımızın ekstram bir alışverişinden tutun da konaklamasından bütün alışverişi Esenköy’de. Çalışma var ama eksik çalışıldığını düşünüyorum. Müdürlerimize, İl Özel İdaresi’ndeki toplantıda da bunları dile getirdik, maalesef sonuç alamadık. İnşallah Cumhurbaşkanımız da bizim sesimizi duyar” şeklinde konuştu.

‘ARMUTLU’DA SU SORUNU YOK’

Su için beldede ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan Tokat, “Armutlumuza, üç aylık dilimde gelen misafirlerimizin susuz kalmaması için bütün ekibimizle sahada çalışma halindeyiz. Yeterli suyumuz var. Göletimizde bulunan su yeterli, şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Yılandar Mevki dediğimiz yerin üst taraflarında, yoğunluktan dolayı, ‘çok yoğunluktan dolayı’ altını çizerek söylüyorum; oralara belirli bölgelere su veremedik. Hatlarımızdan kaynaklanan değil, yeterli suyumuz var ve verdik. Elimizden geldiğinin üst seviyesini zorladığımızı biliyoruz. Ben ve ekibim saha çalışmasını titizlikle yaptık. Armutlu’da su sorunu yok. Armutlu’nun şu anda 50 yıllık, belki de 100 yıllık su sorunu olmayacak. Ben, halk gününde de bunu müjde olarak söylemiştim. Mecidiye köyü, Tenekelik Mevkiinde 4 milyon metre küplük bir baraj ihalesi oldu. Armutlu’ya büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘PARTİMİ ÇOK SEVİYORUM’

Milliyeti Hareket Partisi’nin belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu kaydeden Tokat, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, elimizden gelenin kat be kat fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Şeffaf düşünce, adalet sistemini oturtma, hakka hizmet, adaleti düzgün bir şekilde yaymak. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, belediye başkanı olmaktan da gurur ve onur duyuyorum. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nde belediye başkanı adayı olmak bile bize gurur veriyor. Armutlu halkına da tercihini bizden yana kullandıkları çok teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak bizi seçtiler, onları da mahcup etmedik. Buradan da partimi çok sevdiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şu anda mevcut belediye başkanıyım, önümüzdeki yerel seçimlerde, genel merkezimiz, genel başkanımız, il teşkilatımız uygun görürse yeniden aday adayıyım. Yapacak işlerimiz Armutlu için çok fazla, önümüzdeki dönemde daha hızlı çalışmamız gerekiyor” dedi.

BAŞKAN TOKAT, ARMUTLU İÇİN PROJELERİ SIRALADI

“Atıl vaziyette bulunan bir kaplıca bölgemiz var” diyen Tokat, “Onunla ilgili bir çalışmamız var, ciddi yatırımcılarımız var. Önümüzdeki aylar zaten bununla alakalı çalışmalarımızı halkla paylaşacağız. Kaplıca bölgesinin gelişmesinden yanayım, en azından orada yaşam aktivitesinin hızlanmasını istiyorum. Baraj projemiz vardı, onu da Allah’ın izniyle başardık. Yaşlı bakım evi projesi bitmek üzere, onun da açılışını yapacağız. Hayvan barınağımız var, sona geldik. Hepsini bitirecek güçteyiz ama yavaş yavaş gitmek zorundayız. Özellikle eğer başarabilirsek 2023 yılı içerisinde hastane projemizde var, bunun da alt yapısını tamamlamaya başladık. Bütün bölümlerin açılacak şekilde dizayn edilip, donanımlı bir şekilde Armutlu’ya yakışır, devlet hastanesi yapacağımıza canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.