yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

ÇALIŞKAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ..

ÇALIŞKAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ..
25.07.2024 16:55
0
A+
A-

SENİ UNUTMAYACAĞIZ BENGİSU!

Lets Do İt Yalova İl Temsilcisi Makbule Çalışkan ve İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Fettah Çalışkan’ın özel kızları Bengisu Çalışkan, 25 yaşında hayata veda etti. Yalova Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Annesi Makbule Çalışkan, kızı için yazdığı kitabın bir bölümünü okurken duygusal anlar yaşandı.

  • ..”Biliyorum ki bir gün bir yerlerde seninle yarım kalan hayat hikâyemizi tamamlamak için buluşacağız. Ve ben sana kılavuzluğun için teşekkür edeceğim. Sende bana o hiç söyleyemediğin sözcükleri fısıldayacaksın. Seni Seviyorum Anne, diyeceksin.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Lets Do İt Yalova İl Temsilcisi ve Yürüyen Köşk Derneği Başkan Yardımcısı Makbule Çalışkan ile İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Fettah Çalışkan’ın özel kızları Bengisu Çalışkan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 25 yaşında aramızdan ayrılan Bengisu’nun vefatı, ailesi ve sevenleri tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. Bengisu Çalışkan’ın cenaze töreni, Yalova Merkez Camii’nde gerçekleştirildi. Törene ailesi, arkadaşları, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, Bengisu’nun annesi Makbule Çalışkan, büyük bir güçlükle ayakta durabildi.

BENGİSU ÇALIŞKAN’IN MÜCADELE DOLU YAŞAMI..

Bengisu, hayatı boyunca çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve bu süreçte ailesi tarafından büyük bir sevgi ve özenle desteklenen bir gençti. Engelli olmasına rağmen, çevresine neşe ve umut dağıtan Bengisu, ailesinin ve yakınlarının sevgisiyle hayata tutundu.

‘HAYAT KILAVUZUM BENGİSU’YA’..

Makbule Çalışkan’ın kızı Bengisu için yazdığı mektup, Sen Anlat Anne kitabında yer almıştı. Anne Çalışkan tarafından yazılan eser, engelli bireylerin yaşam mücadelesine dair derin bir sevgi ve anlayışı anlatıyor. İşte o mektup: “Herkesin bir yaratılışı amacı vardır derler ya hani! Senin ki benim yönümü belirlemekmiş meğer. Yaşamaz demezlerdi halbuki senin için bana, nefes almak yaşamaktır oysa. Senin gözlerinle dünyaya bakmayı öğrendim ben. Sevgiyle, umutla ve gülümseyerek. Hiç adım atmayan ayakların oldum ben senin, yürünmemiş ne yollar keşfettik seninle. Hiç dokunmayan ellerin oldum, yüreklere dokunmaya öğrendim seninle. Birçoğuna göre engelliydin sen, bana öğrettiğin şey ise, kalplerdeki prangaymış engel. Biz seninle iki beden bir can olduk. Yeniden öğrettin hayatı, sevmeyi, gülümsemeyi ve mutluluğu. Sevgiyle beslenip büyür mü çocuklar bunu da öğrettin sen. Gereksiz tüm endişeleri çıkarıp attım hayatımdan, maziye takılıp kalmıyorum artık, hep umutlu bakıyorum hayata, tıpkı senin gibi. Ne çok şey öğretmişsin bak ya. Tekrar yaşam şansı verilseydi bana yine senin annen olmak isterdim. İlmek ilmek işlediğin sabrını giyindim tüm vücuduma. Biliyorum ki bir gün bir yerlerde seninle yarım kalan hayat hikâyemizi tamamlamak için buluşacağız. Ve ben sana kılavuzluğun için teşekkür edeceğim. Sende bana o hiç söyleyemediğin sözcükleri fısıldayacaksın. Seni Seviyorum Anne, diyeceksin.”

Makbule ve Fettah Çalışkan çifti, cenaze töreninde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Bu zor günlerinde yanlarında olan dostları ve Yalova halkının desteği, Çalışkan ailesine bir nebze de olsa teselli oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.