yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

BÜYÜKGÜMÜŞ FİLDİŞİ SAHİLLERİNDEYDİ

BÜYÜKGÜMÜŞ FİLDİŞİ SAHİLLERİNDEYDİ
07.03.2024 17:52
0
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Büyükgümüş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’la beraber İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’na katılmak üzere Fildişi Sahili’ne resmi ziyaret gerçekleştirdi.

  • AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İSİPAB 18. Konferansı için Fildişi Sahili’ne gitti. Büyükgümüş ile birlikte Afrika ülkesinde temaslarda bulunan Türk heyeti, dün sabah Türkiye’ye döndü.

  • Haber/Zeynep Taştan

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Abidjan’da düzenlenen olan İSİPAB 18’inci Konferansı’na iştirak etti.

Büyükgümüş TBMM Başkanı Kurtulmuş riyasetinde Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, Fildişi Sahili Başbakanı Robert Beugre Mambe, Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Adama Bictogo ile bir araya gelerek, ikili işbirliği imkanlarını ele aldı.

Bir dizi toplantıya iştirak eden Büyükgümüş, Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Gençlik Çalışmalarının Rolü” konulu İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’na da katıldı.

Bu programın ardından Abidjan’daki Grand Bassam Kız Yetimhanesini ziyaret ederek TİKA tarafından yaptırılan okul öncesi sınıfın açılışında yer alan Büyükgümüş, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Fildişi Sahili Maarif Okulları’nda da incelemelerde bulundu.

Büyükgümüş’ün de arasında bulunduğu Türk heyeti, dün sabah saatlerinde ülkeye döndü.

 

  • İSİPAB

İSİPAB 18’inci Konferansı dolayısıyla İSİPAB İcra Komitesi toplantısı ve Genel Sekreterler Birliği toplantısı gerçekleştirilecek. İSİPAB Filistin Daimi Komitesi başta olmak üzere farklı alanlarda belirlenen komite toplantılarının icra edileceği konferansta, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırıları ve bunun sonucunda ortaya çıkan insanlık krizi, parlamentolar arası işbirliği, ayrı ayrı ele alınacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) parlamento ayağını oluşturan İSİPAB, parlamentolar arasında kapsamlı ve yararlı bir işbirliği sağlamayı ve İslami Danışma (Şura) ilkesinin uygulanmasını amaçlıyor. 54 ülke parlamentosunun üye olduğu asamblede, ayrıca 22 uluslararası-bölgesel örgüt ve parlamento gözlemci statüsünde bulunuyor.

Filistin meselesi öncelikli olmak üzere, terör, İslam ülkelerinin sorunları, Müslüman azınlıklar, medeniyetler arası diyalog gibi siyasi meseleler, İslami bir ekonomik modelin geliştirilmesi, ticari işbirliği konularındaki ekonomik meseleler ile sosyal ve kültürel konular İSİPAB’a genel olarak hakim olan gündem maddeleri arasında bulunuyor.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.