yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2944
EURO
34,6289
ALTIN
2.412,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘BURAYA İDARİ TESİS ALANI DIŞINDA BİR ŞEY YAPILAMAZ’

‘BURAYA İDARİ TESİS ALANI DIŞINDA BİR ŞEY YAPILAMAZ’
03.02.2023 18:25
0
A+
A-
  • Samanlı’da bulunan 2400 m2’lik alanın kamulaştırılmak suretiyle İl Özel İdaresi’ne ‘sosyal tesis’ olarak kazandırılması konusuna CHP Grubu’ndan ret oyu geldi.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı gündeminde; Samanlı köyünde bulunan ve imar planında idari tesis alanı olarak gösterilen taşınmazın şahıslar adına kayıtlı olan 2384/2400 hissesinin kamulaştırılması, Samanlı köyü köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 16/2400 hissenin ise satın alınması konusu görüşüldü.

CHP GRUBU REDDETTİ..

“Yapılacak yatırımın muhteviyatının net olmaması, ihtiyaç gereksiniminin aciliyet gerektirmemesi ve kamu kaynaklarının doğru kullanılması ilkesine uygun olmadığı” gerekçesi ile CHP Grubu’ndan komisyon raporuna ret geldi.

‘ÇOK ACİL BİR KONU DEĞİL’..

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik, şöyle konuştu: “Burası sosyal tesis mi yapılacak yoksa Valiliğin makamına bir bina mı yapılacak, çok anlamış değiliz. İl Özel İdaresi’nin teknik şartlar çerçevesinde aciliyet yaratan bir binaya ihtiyacı varsa sonuna kadar arkasındayız. Bölgedeki fiyatlara bakarsanız 10 milyon TL’ye yakın kamulaştırma bedeli çıkacak gibi gözüküyor. Bu zamana kadar kamu kaynaklarının doğru kullanılmasını öngörerek hareket ettik. Kılıçköy’de yapılacak beton santrali ile ilgili de bir kamulaştırma bedeli çıkacak. Bu da bizim 2023 bütçesinden öngörmediğimiz bir yatırım olarak önümüze geldi. Bu yerin kamulaştırılmasının çok acil olduğunu düşünmediğimiz için, önümüzde de beton santrali ile ilgili bir yer tahsisi harcaması olacağı için elzem görmedik, bu yüzden reddettik. Başka yatırım programlarından kısmak zorunda kaldığımız için biz bu konulara karşıyız.”

‘İDARİ TESİS ALANI DIŞINDA BİR ŞEY YAPILAMAZ’..

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de, “Planda idari tesis alanı olarak işlendiği için her halükarda buraya idari tesis alanı dışında bir şey yapılması söz konusu değil. Burası rezerv alan olarak bizim için önemli, çünkü Samanlı Köyü Muhtarlığı’ndan aldığımız arsa ile şu an kamulaştıracağımız arsa arasında da bir bölge var. Bu bölgeden maksimum oranda faydalanabilmek adına da bu arsanın alınmasını uygun olarak değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından gündem maddesi meclis üyelerinin oyuna sunuldu. CHP Grubu’nun ret oyu ile birlikte gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.