yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘BURASI ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL’

‘BURASI ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL’
06.12.2022 17:11
0
A+
A-

CHP’li Meryem Ataç, Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, Yalova Belediyesi’nin kiraladığı arşiv binasına boşuna kira ödendiğini iddia ederek sordu:

‘TAŞINMADIĞIMIZ BİNAYA 1 YIL BOYUNCA NEDEN KİRA ÖDEDİK?’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk:

‘NİYETİNİZİ ANLIYORUM; BURASI ŞOV YAPMA YERİ DEĞİL’

 

  • Güçlendirme çalışması nedeniyle boşaltılan Yalova Belediye Binası’nın yazılı arşivleri yeni bir binaya taşınacak. CHP’li Meryem Ataç, arşiv için kiralanan binanın boş ve atıl durumda olduğunu iddia etti..

 

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Siz keşke belediye bütçesine gösterdiğiniz bu hassasiyeti bizden önceki dönem için de gösterseydiniz de belediye veznelerinde icra memurlarının oturduğu o tabloları yaşamasaydı. Burası şov yapma yeri değil. Ben sizin niyetinizi çok iyi anlıyorum” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Binası’nda yapılan güçlendirme çalışması nedeniyle bina tamamen boşaltıldı. Belediyenin yazılı arşivi için ise bir bina kiralandı. Kiralanan binaya 1 yıldır boş yere kira ödendiğini iddia eden CHP’li Meryem Ataç, “Arşiv için kiraladığımız ve taşınmadığımız bir binaya neden kira ödüyoruz?” diye sordu.
‘1 YILDIR NEDEN BOŞ YERE KİRA ÖDENİYOR?’..

Mecliste konuşan Meryem Ataç, “Denetim Komisyonu Üyesi Sefer Keskin ile birlikte o binayı gezdik. Bina bomboş. İçinde hiçbir şey yok. 1 Aralık 2021 ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında aylık 9 bin TL ve yıllık 108 bin TL artı stopaj kira bedeli ödedik. Biz bu binanın her yerine baktık ama maalesef bina bomboş. Hiç taşınmadığımız bir binaya 1 yıl boyunca neden kira ödedik? Bunu biz boşuna mı ödedik? Riyaset meclisten sürekli kredi yetkisi istiyor. Biz de elimizden geldiğince bu konuda riyasete destek oluyoruz. Ama hiç kullanmadığımız bir alana da 108 bin TL ödenmesinin de belediyenin yararına olmadığını söylüyoruz. İçine taşınmadığımız bir yere kamunun bütçesini harcamanızı doğru bulmuyoruz” dedi. Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kamer Vatansever taşınma işleminin devam ettiğini dile getirerek, “Bizim şu an için 3 bin dosyamız dolaplarla birlikte arşiv olarak kiralanan binaya taşındı. Muhtemelen bizim evraklarımızın olduğu kata giremedikleri için böyle bir algıya kapılmışlar. Bir katın tamamı İmar Müdürlüğü’ne ait. Bu hafta içerisinde de yaklaşık 5 bin dosyamız daha oraya nakledilecek. Toplamda 8 bin dosya oraya taşınmış olacak” sözleri ile iddiaları yanıtladı.

‘BİZDEN ÖNCE BU HASSASİYETİ NEDEN GÖSTERMEDİNİZ?’

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Yalova Belediyesi’nin arşivi belirttiğiniz o bina olacak. Ayrıca hiç taşınmadığımız bir bina lafı ile de algı oluşturuyor ve kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorsunuz. Siz keşke belediye bütçesine gösterdiğiniz bu hassasiyeti bizden önceki dönem için de gösterseydiniz de belediye veznelerinde icra memurlarının oturduğu o tabloları yaşamasaydı. Burası şov yapma yeri değil. Ben sizin niyetinizi çok iyi anlıyorum” diye konuştu.
‘ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR’..
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise, “Belediyenin taşınması ile ilgili acil eylem planı yapılması gerekiyordu. Arşiv konusu da bu acil eylem planı içerisinde yer alan konulardan birisiydi. İmar Müdürlüğü ve Mali İşler Müdürlüğü’nün arşivi konut taşır gibi taşınmaz. Bunun taşınması yasa ile belirlenmiştir. Yönetmeliklerle de işleyişi sağlanmıştır. Taşınma süreci halen devam ediyor. Ayrıca içine taşınmadığımız bir bina söylemini de kabul etmiyorum. Zira o binaya taşınılma süreci devam ediyor. İmar müdürü de taşınma sürecinin verilerini meclisimizle paylaştı. Ancak CHP grubu halen bu konuda bir algı oluşturma çabası içerisinde” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.