yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BU ŞEHİR ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR!

BU ŞEHİR ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR!
27.12.2021 15:35
0
A+
A-

YALOVA, YÖNETİMİNDEKİ ZAAFLAR NEDENİYLE YILLARINI KAYBEDİYOR..

  • Haber / Yorum – İbrahim YURDAGÜL
  • Ülkenin en küçük yüzölçümüne (847 km2) sahip illerinden biri olan Yalova, harika bir coğrafyaya sahip olan batı kesimindeki tarihi ve turizm değerlerinden yeterince faydalanamıyor, şehir ekonomisi yıllardır bu alanda bir türlü gelişme gösteremiyor. Doğusunda fabrikaları ve tersaneleri ile sanayi ve dış ticaret alanında önemli yatırımlara sahip olan şehrin ekonomide bir türlü ülkenin seçkin vilayetleri arasında yer alamamasının en önemli sebeplerinden biri vizyoner bir yönetim anlayışına sahip olamaması.

 

  • Yerel yönetimlerde yıllardır planlı-programlı hareket edecek dinamiklerini yaşama geçiremeyen Yalova’da her alanda ciddi bir belirsizlik var. Yıllardır konuşulan OSB’ler bir türlü yaşama geçirilemedi. Sanayi kuruluşları ile tersane yatırımcılarının Yalova esnaf ve tüccarı ile entegrasyonu sağlanamadı, satın alımlar ve tedarikler noktasında Yalova esnaf-sanatkarı, tüccarı öncelikli konumda olamadı. Tüm ilçeleri denize kıyısı olan tek il Yalova olmasına rağmen, bu önemli potansiyel bile bir avantaja dönüştürülemedi.

 

  • Kivi üretimi dışında tarımsal üretim yıllar öncesini mumla aratacak hale geldi. Her ne kadar bu durum ülke genelinde izlenen tarım politikaları ile doğru orantılı olmasına rağmen, Yalova, tarımsal üretim ve pazarlamada çok farklı bir noktadaydı; bu konumumuzu geliştiremedik.

 

  • Dağları, ormanları, yaylaları, şelaleleri, gölleri ve elbette Termal kaplıcaları ile bölgenin ve ülkenin en özel yerleşim merkezlerinden biri olan Yalova, sahip olduğu tüm bu güzellikleri hak ettiği şekilde iç ve dış turizme açamadı, hak ettiği yatırımlarla buluşamadı.

 

  • Yalova siyaseti yıllardır birbiri ile kavgalı ve koltuk hırsı ile yanıp tutuşan kişi ve grupların oyuncağı haline geldi; bu durum ortak akılla ortak eylem planları oluşturup yaşama geçirmek yerine karşılıklı itham ve suçlamalarla yılların heba edilmesine yol açtı. Koltuğa oturan, oturduğu koltuğun hakkını vermek ve hizmet-yatırım üretmek yerine, koltuğunu sağlam tutacak ve devamlılığını sağlayacak popülist yaklaşımlarla şehre yıllarını kaybettirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.