yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
ALTIN
2.440,19
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘BU NASIL YALOVA AŞKI?’

‘BU NASIL YALOVA AŞKI?’
18.01.2022 17:37
0
A+
A-

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer, HABERCİ’ye yaptığı açıklamada AK Parti milletvekili Meliha Akyol’un geçtiğimiz günlerde yerel basında yer alan DowAksa’nın yeni yatırım planlaması ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Sayın vekil, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan bürokrasiye takılan 500 milyon dolarlık yatırımın önünü açtı’ diyerek Yalova kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Açıkçası Yalova halkından birtakım gerçeklerin saklandığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘TAŞKÖPRÜ’DE TUHAF GELİŞMELER YAŞANIYOR!’

Özsümer, gelişmeleri özetle şöyle değerlendirdi: “DowAksa’nın yeni tesis davasında asıl durum farklı. Tüm itirazlara rağmen ÇED dosyasının kabul edilmesi üzerine Nisan 2021’de Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde 20 vatandaşımız ve Ziraat Mühendisleri Odası’nca ÇED iptal davası açılmış, Mayıs ayında yatırılan 12 bin TL bilirkişi masrafından sonra uzunca bir süre dosyada ilerleme olmamıştı. Ancak Aralık ayı sonunda mahkeme 7 bin TL daha ek bilirkişi masrafı talep etti ve o masrafın yatırılması üzerine mahkeme sonunda bilirkişi heyeti atadı, yakın bir tarihte sahada inceleme yapmak için bu bilirkişi heyetinin Yalova’ya gelmesi bekleniyor. Davası devam eden ve hakkında emsal karar olan, üstelik bilirkişi heyetinin bile henüz gelmediği bir konuda, yatırımcı ‘sorun çözülmezse Yalova’dan gideriz’ diyor, milletvekili ‘bürokratik engel, biz çözeriz’ diyor, ardından da konunun cumhurbaşkanına iletildiği belirtilerek ‘sorun çözüldü’ diye bir açıklama yapılıyor. Bütün bu olanlar Yalova kamuoyuna tuhaf gelmiyor mu?”

SORULAR, SORULAR..

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer, vekil Akyol’a seslenerek şu soruları sordu: “Sorun nasıl çözüldü, anlatın da bilelim? Fay hattı mı ortadan kalktı, dava mı geri çekildi, itiraz edenler mi vazgeçti? Yoksa Taşköprü bölgesindeki tarım toprağı evrim mi geçirdi ya da koruma bandı mı kısaldı? Kim bilir, biz bilmiyoruz ama acaba tesislerin dibindeki Taşköprü başka bir yerlere mi taşındı; bu mudur yani?”

 

 

‘ER MEYDANINDAN KAÇMAYIN!’

Özsümer, DowAksa İcra Kurulu Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Douglas Parks ile vekil Akyol’a göndermede bulunarak, “Pehlivanların ağası er meydanından kaçar mı, Yalova’nın vekili devam eden davaları bürokratik engel diye tanımlar mı? Bu nasıl Yalova aşkı, bu nasıl Yalova sevdası?” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.