yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

‘Bu ligde daha çok şeyler olacak’

‘Bu ligde daha çok şeyler olacak’
15.02.2022 15:29
0
A+
A-

 

 

 

Onur ERDİK

Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 2. Grup’ta derbi mücadelesinde Kadıköyspor’u 2-1 mağlup ederek lider Ayvalıkgücü’nün Bigaspor ile golsüz berabere kalması sonrası zirveyle arasındaki puan farkını 2’ye düşürüp tekrar şampiyonluk yarışına dahil olan Yalovaspor’da teknik direktör İbrahim Baş, önemli açıklamalarda bulundu. Geriye düşüp 10 kişi kalmalarına rağmen rakiplerini duraklamalarda yendikleri için mutlu olduklarını söyleyen teknik patron Baş, camia olarak kenetlenip sezon sonuna kadar yarış içinde olacaklarının altını çizdi.

‘Bu ligde daha çok şeyler olacak’

Yalovaspor Teknik Direktörü İbrahim Baş, “İkinci yarıda ben de dahil herkes içeride oynanacak 3 tane maçın hepimiz tarafından 9 kolay puan olarak cepte düşünüldü. Fakat hiç de öyle olmadığı görüldü. İlahi adalet bizi bütünüyle sınıyor. Sabrımız ve heyecanımız nedir. Birlik beraberlik nasıl olmalıdır. Demek ki Allah bunları yaşamamızı istiyor. Evet zor bir karşılaşmaydı. 10 kişi kaldık. Neredeyse kendi kalemize gol attık. Sonrasında bitime az bir süre kala uzatmalarda sevindirici olay yaşadık. Ayvalıkgücü’nün puan kaybetmesi sevindirici bir şey. Bu ligde daha çok şeyler olacak. Ancak bizim biran önce kendimize gelmemiz lazım. Ben böyle bir maçta şampiyonluğa oynayan takımın kesinlikle çok daha organize, çok daha dikkatli ve çok daha çabuk sonuca gidebiliyor olması gerekirdi. Tabiri caizse kendi ayağımıza sıkıyoruz. Ama bunları atlatacağız. Ligin sonuna kadar bu maçla işin sonuna kadar heyecanın devam edeceği aşikar bir şekilde ortaya çıktı. O yüzden bundan sonraki maçlarla ilgili iki haftada yaptığımız hataları yapmadan biraz daha dikkatli ve şampiyon takım hüviyetinde oynamak çok önemli” diye konuştu.

‘Bir önceki hafta utanç duydum, bu hafta gurur duydum’..

Bozcaadaspor karşısında aldıkları 3-0’lık şok yenilgi sonrası takımından utanç duyduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam, “Bir önceki hafta aldığımız sonuçtan utanç duyduğumu söylemiştim. 10 kişi kalıp 1-0 geriye düşmemize rağmen oyunu çevirecek duruma gelmemizden de bu haftada gurur duyuyorum. Bunu da belirtmek gerekir. İnşallah bu gurur bizi ligin son haftasına kadar getirir. Biz puan kaybetmezsek Ayvalıkgücü ile burada oynayacağımız maçta düğüm çözülür. Ama puan kaybedersek; Ayvalık bir tık önde gözüküyor. Şu var; Ayvalık da çok önemli bir stoperini kaybetti. Yapılan transferlerle takım içerisinde bir takım sıkıntılar oluşmaya başladı. Bunları tabii ki biz içeriden biliyoruz. Ancak her şeye rağmen ligin kaliteli ekiplerinden bir tanesi. Bu ligde ya Ayvalık ya biz şampiyon olur. Tabii ki gönül ister biz şampiyon olalım. Şuanda puan avantajı Ayvalık’ta gözüküyor. Aslında fikstür avantajı da bizim lehimize dönecek. Bu lig bitti demeden bitmiyor. Ben mesela 3. Ligi de yakından takip ediyorum. 3. Lig 2. Grup’ta Erokspor 11 puan gerideydi. Yaklaşık 5 haftadır Erok şuan lider. Ligde açık ara lider bulunan ve lig bitti diyen Fethiye, şuan Erokspor’a liderliği kaptırdı” ifadelerini kullandı.

‘Yenilseydik yine tebrik ederdim’..

Kadıköyspor’a mağlup olsalardı Bozcaada’yı tebrik ettikleri gibi Kırmızı-Siyahlıları da kutlamaya hazır olduğunu belirten Baş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Liglerde çok şeyler görülüyor. Fakat biz ne yapacağız bu çok önemli. Bizim ortaya koyduğumuz tutum ve davranışlar çok önemli. Takım olma ruhu, birlik ve beraberlik. Kadıköyspor belki can çekişiyor. Çocukların istekleri ve heyecanları fena değildi. 1-0 öne geçtiniz ama futbolda kendi şehrinin takımına karşı yatmalar, yerden kalkmamalar bunlar çok şık değil. Çık oyna ve yen. Bir önceki haftada çıkıp Bozcaadaspor bizi yendi ve rakibimizin alın teri yabana atılır mı. Hem stratejik hem de sahadaki arzu ve istek anlamında bizi mağlup ettiler. Tebrik etmek lazım. Yine yenilseydik yine tebrik ederdim. Ancak bu tarzda şeylere hiç gerek yok. Biz futbol oynamaya çalışalım. Bu anlamda bize katkı sağlasınlar.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.