yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Bu kış sert geçecek!

Bu kış sert geçecek!
19.12.2021 14:21
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) tarafından yapılan uyarıda ‘Mini Buzul Çağı’ olarak geçtiğini hatırlatarak; “Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde rekor soğuklara hazırlıklı olmalıyız” denildi.

SICAKLIK BİR DERECEYE KADAR DÜŞECEK..

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, sıcaklıkların zaman zaman bir dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bazı yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülecek. Karlar karışık yağmur yağışı, bugün ve yarından itibaren il genelinde etkili olacak. Yalova’da bugün, yarın ve önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

EYLÜL EKİM AYLARINDA AZ YAĞIŞ DÜŞTÜ..

Eylül ve Ekim aylarında sıcaklıklar Türkiye genelinde, özellikle de kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında seyretti. Ekim ayında mevsim normalleri altında sıcaklık değerleri gözlendi. Kurak geçen yazın ardından Eylül ayı içerisinde zaman zaman yağış görülse de, yurt genelinde son 30 yıllık ortalamaların altında kaldı.

KASIM AYINDA DA KURAKLIK DEVAM ETTİ..
Türkiye genelinde yağışlar kasım ayında da yine ortalamaların altında kaldı. Yağışlar ortalamaya göre yüzde 20-30’luk azalma gözlenirken, kurak havanın devam ettiği gözlendi.
KIŞ AYLARININ SERT GEÇECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR..
Meteoroloji analistleri iklim modelleri üzerinden yapılan tahminlere dayanarak ülke genelinde geçtiğimiz yıllara oranla bu kışın biraz daha sert geçeceğini söylüyor. Kuzey yarım kürede Türkiye’de dahil olmak üzere geniş bir bölgede bu yıl mevsim normallerinin altında hava sıcaklıklarını kapsayan bir kış geçirileceği tahmin ediliyor.

OCAK VE ŞUBAT SOĞUK GEÇEBİLİR..
Bu yıl soğuk bir kış geçecek olmasının nedenini kuzey kutbunda sıcak geçen yaz günlerine bağlayan analistler, Ocak ve Şubat ayının soğuk ve yağışlı geçebileceği tahmininde bulunuyor.

OCAK ŞUBAT AYLARINDA BOL KAR YAĞIŞI OLABİLİR..
Son yıllarda düşen kar yağışlarının ardından bu kış Marmara Bölgesi’nde aralık, ocak ve şubat aylarında kar yağışının olabileceği tahminleri ediliyor. Trakya bölgesine geçtiğimiz yıllara göre kar yağışı miktarının fazla olabileceği tahmin ediliyor.
AVRUPA’DA SERT KIŞ BEKLENİYOR..
Polonyalı bilim adamlarının tahminlerine göre, Avrupa 1000 yılın en soğuk kışını yaşayacak. NASA’dan gelen verilere göre de Türkiye’nin kuzey bölgeleri, geçen yıla oranla daha sert geçecek ve kar yağışı daha sık görülecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.