yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,1949
EURO
34,9892
ALTIN
2.507,12
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

BOYKOT MU?  DEDİNİZ

10.11.2023 16:44
0
A+
A-

Sevgili dostum. İsrail mallarını boykot mu yapalım dediniz, kesinlikle katılıyorum ama ömür boyu boykota var mıyız? Ben varım. Yarın savaş durup, bir şey olmamış gibi İsrail mallarını yeniden alacak, attığı bombaların iki katını iki gün sonra atmasına yardımcı olacaksak, geçici boykotta ben yokum. Böyle olursa, bizden kazandıkları paralarla, daha çok bomba yapması için ara vermiş oluruz. Sonra devam edecek olan, akan kanda bizimde payımız var gibi geliyor bana, sana öyle gelmiyor mu ?

Ben diyorum ki zalimlere yardım etmek, ya da sessiz kalmak yani zulme rıza göstermek, zulme ortak olmak olmuyor mu? Zulme rıza zulüm değil mi. Allah cc bizi de deftere zalim olarak yazmaz mı?  Gerçekten merak ediyorum ve endişeleniyorum. Zulümden pay çıkarmak, mazlumların sırtından geçinmek, cesetler üzerinden plan yapanların elini sıkmak, yüzüne gülmek, onlar gerçekten tövbe etmedikçe ve bunu da dünyaya ispat etmedikçe, onları adam yerine koymak, aşıma, kazancıma kan doğramak gibi geliyor bana. Bu yüzden seni bilmem amma, hayatım boyunca yerli ve milli olmayı, kimseye muhtaç olmadan yaşamayı, çok çalışmayı, düşersem kalkmayı, İslam bilinci olarak kabul ettim. Millet olmanın, güçlenmenin, dünyada itibar kazanmanın, söz sahibi olmanın, başka bir yolu olmadığına, tüm samimiyetimle inandım. Bu duygu ve düşünceyi, elimden geldiği kadar, hem savundum hem yaşamaya çalıştım. İslam’ı yeryüzünde, bırakın savaşı, fesat çıkaranı bile durdurmak olarak anladım. İslam’ı insanlığın tamamının huzur içinde yaşamasının, yaşatmanın adı olduğunu anladım. Mazluma hayat zalime korku salması taşıdığını anladım. Bunlar bu gün yoksa eğer, iki milyar Müslüman var ama İslam anlaşılmasın diye rafa kaldırılmış, ya da zalimler güçlenmiş İslam yasaklanmış. Suç İslam’da değil Müslümanlarda. Ben böyle inanıyorum. Bundan böylede ömrümün kalan diğer kısmını, Rabbim ömür verirse aynı duygu ve düşünce içinde geçirmeyi, kendime bir dava bilinci olarak kabul ettim. Sadece kabul etmedim, sağlıklı yaşamayı, sağlıklı düşünmeyi, israf etmemeyi, doğru olmayı, nefret suçu işlememeyi, kimsenin inandıklarına hakaret etmemeyi, bağışlamayı, merhamet etmeyi, bu vatanda yaşayan her ferdi, bu vatanın sahibi olmayı, asla ırkçılık yapmamayı, bayrakla, vatanla, devletle, milletle bir tuttum ve tutmaya devam edeceğim.

Eğer biz aynı gemide, aynı kaderi paylaşıyor isek, bir birimizle uğraşmamız bize, hem zaman hem güç kaybettirir. Hatta Allah korusun, hepimiz helak oluruz. O zaman yeryüzündeki mazlumlara kim sahip çıkacak. Anaların yüreğine düşen ateşi kim söndürecek, bir düşün senden başka biri var mı? Kimseyi suçlamadan, zalimlerin zulmü kapıya dayanmadan, Sağına soluna bakmadan ayağa kalk ve ben de. Çocukların ahı anaların günahı,  kimin sırtına sarılacak sanıyorsun. Ben böyle bir duygu ve düşünce içerisinde yaşıyorum ve duygularımda samimiyim. Laf olsun diye söylemiyorum.

Benim bu duygu ve düşüncelerimi bana veren  İslam’a onu bahşeden Allah’a sonsuz şükrediyor teşekkür ediyorum.

Sende kim olursan ol, bu vatanı korumak kollamak adına benim gibi düşünüyorsan, vatanımıza düşman olan, yerli ve yabancı. Dün olduğu gibi yarında  Siyonist ve terörist  devleti olan İsrail’i, ateist, kapitalist Amerika, Avrupa ve Dünyada başka kim varsa, İslam’a ve insanlığa olan,  düşmanlığını elimle düzelteceğim. Elimle düzeltemiyorsam dilimle, dilimle düzeltemiyorsam buğz ederek,  Kendilerini ömür boyu protesto ediyor, mallarını boykot ettim ediyorum. Aynı Allah’a inanan, aynı peygambere tabi olan, Kürt, Türk, Acem, Arap hangi ırktan, hangi mezhepten hangi bölgeden olursa olsun Allah’ın huzuruna nasıl gidecek, peygamberin yüzüne nasıl bakacağız. Bu yaptıklarımız bir birimizle kavga ede ede cehennem yolunda ilerlemek değil mi? Aklımızı başımıza alalım, yoksa ne aklımız nede başımız kalacak. Zalimleri daha da güçlendirir birlik olmazsak ancak leşimiz kalacak. Hatta sigara dahil, yabancı sigara içmeyi tamamen hayatımızdan çıkarsak ne kaybederiz. Sigarayı bırakamıyorsak eğer,  yerliye de bir ay ara verelim. Parasını da kuruşu kuruşuna Filistin’e gönderelim. Kimseye söylememize gerek yok, kimse yapmıyorsa biz yapalım. Kul itibar etmezse Allah itibar eder, sesi de belki dünyanın o bir ucuna gider. Ayrıca ne kadar İsrail ve onun yardakçılarının malı varsa, bir ömür onları boykot edelim  ve onlara en azından buğz edelim. Bu vatan akıllı olursak hepimize yeter, birlik olur güçlenirsek adalet için, mazlumların umudu için Dünya’ya yeter. Birbirimize hakareti bırakıp bizi biz yapacak milli ve yerli fikir düşünce ve güç üretelim, üretelim ki sözümüz olsun, gücümüz olsun, özümüz olsun. Bu vatanda yaşayan kim olursa olsun kardeş olsun. Bunu gören diğer kardeşlerimiz zalime karşı, bizim ayağa kalktığımızı görürse, bizi yalnız bırakmayacaklarından eminim. Bizi yalnız bırakırlarsa biz yine var oluruz. Ama onlar, bizi yalnız bırakanlar yok olmaya mahkumdur. Bunu bilen inanan kardeşlerimiz, bu birliği bizden bekliyorlar çünkü biz dün babaydık, bu günde baba olacak yarında baba kalacağız.

Kabul etsen de etmesen de bu senin kaderin, kaderini Allah cc büyük yazmış. Sen bilirsin ya büyük kal, yada boş laf etme, vazifeni yap. Vazifeni düşünürsen, senin kanında var olan, kimsede olmayan merhametin, asla unutma. Şikayet hakkın yok, mazlumlar hata yapsa da bir evlat gibi koruyup kollayacaksın. Eğer sen şikayet edecek olursan, Dünya yok olacak bunu da unutma, sen bu kadar önemlisin. Çünkü Allah cc sana kulum demiş. Kulluktan çıkamayacağına göre, Kulluk vazifeni  yerine getir. Arkana bile bakma, gelen gelir. Belki de inanmayanlarda gelir, yeter ki sen inan ve yola çık. Yolun açık, Allah yardımcın olsun. Amin.

Yazarın Diğer Yazıları
11.12.2022 16:09
19.12.2022 11:25
30.10.2022 15:21
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.