yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

BONSAİ SEMPOZYUMU ANKARA’DA YAPILDI

BONSAİ SEMPOZYUMU ANKARA’DA YAPILDI
23.05.2024 15:49
0
A+
A-

Ankara Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Bonsai Sergi ve Sempozyumu, Türk ve Japon kültürlerini buluşturan bir platform olarak dikkat çekti. Sempozyum ve sergiye 11 bonsai ile katılan Yalova Bonsai Müzesi, yarışmada büyük bir başarı elde etti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Ankara Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi, 4. Uluslararası Bonsai Sergi ve Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Daha önceki üç etkinliğin Yalova’da düzenlendiği bu prestijli organizasyon, bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi. Sempozyuma ve sergiye Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan, Japonya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Aoyama Takero, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, bonsai sanatçıları ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hasan Soygüzel, bu önemli organizasyona katkıda bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu ve Türk Japon dostluğunun güçlenerek devam etmesini diledi. Soygüzel, bonsai sanatı aracılığıyla yeni kültürel köprüler kurduklarını ifade etti. Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan, böyle güzel bir sanat dalına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti. Japonya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Aoyama Takero ise Japon sanat dallarının Türkiye’de ilgi görmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Elçi Müsteşarı Aoyama Takero, Yalova ile Japonya’nın Tonami şehri arasındaki kardeş şehir ilişkisini ve dostluğunu övgüyle anarak, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin yüzüncü yıldönümünü kutladı. Sempozyum ve sergiye 11 bonsai ile katılan Yalova Bonsai Müzesi, yarışmada büyük bir başarı elde etti. Jüri üyeleri tarafından “iğne yapraklı büyük ağaç” kategorisinde müzenin logosunun ilham kaynağı olan 35 yaşlarındaki şelale tarzı sarıçam bonsai birincilik ödülüne layık görüldü. Bu önemli ödül, Yalova Bonsai Müzesi’nin bonsai sanatındaki üstün yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.