yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
14.02.2025 13:49
0
A+
A-

Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında, öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya ve motivasyonlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haber Merkezi

Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında, öğrencileri akademik ve motivasyonel anlamda desteklemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Yalova Genç AR-GE programı kapsamında düzenlenen “Bu İş Sende Biter” etkinliğinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye derecesi elde eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 11. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Konuklar: Berra Kuruş – YKS Eşit Ağırlık Türkiye 1.’si, Boğaziçi Üniversitesi İktisat,

Emir Bayram – YKS Sayısal Türkiye 2.’si, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği,

Doruk Okur – YKS Sayısal Türkiye 18.’si, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği,

Ö. Hazal Yılmaz – YKS Eşit Ağırlık Türkiye 313.’sü, Boğaziçi Üniversitesi İşletme.

Sınav sürecinde etkili çalışma stratejileri, motivasyonu yüksek tutma yöntemleri ve doğru üniversite tercihi yapma konularında öğrencilere rehberlik eden Boğaziçili konuklar, akademik başarıya ulaşırken karşılaşılan zorlukları nasıl aştıklarını paylaştılar. Ayrıca, sınav stresiyle baş etme ve hedef belirlemenin önemine dikkat çekerek, başarıya giden yolun sadece akademik bilgiden değil, doğru strateji ve güçlü motivasyondan geçtiğini vurguladılar.

Etkinliğin ardından öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’yi ziyaret ederek program hakkındaki görüşlerini paylaştılar. Öğrencilerin akademik gelişimini desteklemek adına yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, gençlerin eğitim süreçlerine dair soruları yanıtlandı. Öğrenciler, bu anlamlı etkinlik sayesinde başarının yalnızca akademik bilgiyle değil, doğru yöntem ve kararlı bir motivasyonla da mümkün olduğunu gözlemleme fırsatı buldu. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Eğitimde başarıyı artırmaya yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Öğrencilerimizin sınav sürecinde doğru yöntemleri benimsemesi ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için rehberlik hizmetlerimizi ve destek programlarımızı sürdürüyoruz. Onların akademik ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı önemsiyor, bu tür buluşmaları teşvik ediyoruz. Gençlerimizin motivasyonlarını yüksek tutarak başarıya ulaşmaları en büyük temennimiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.