yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
ALTIN
2.420,70
BIST
9.677,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Blueberry meyvesi Sermayecik Köyü’nde yetişecek 

Blueberry meyvesi Sermayecik Köyü’nde yetişecek 
21.02.2022 17:27
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Katma değeri yüksek ürünleri ile hem Türkiye hem de dünya pazarında markalaşan Sermayecik Köyü’nde bir proje daha hayata geçiriliyor. Sermayecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resul Çiftçi’nin bireysel girişimleri ile hazırlanan proje kapsamında köyde mavi yemiş (blueberry) yetiştirilecek.

‘Yüzde 80 meyveyi uyumlu toprak’

3 aylık bir çalışmanın sonucunda köyde toprak analizlerinin yapıldığını belirten Başkan Çiftçi, “Bursa’nın köylerinde yetişen mavi yemiş (blueberry) meyvesini köyümüzde de yetiştirmek için önemli girişimlerde bulunduk. Köyün toprak yapısı, PH’si uygun olan topraklar tespit edildi. Köydeki yüzde 80 oranındaki toprak yapısının bu meyveyi yetiştirmeye uygun olduğunu gördük” dedi.

‘200 dekarlık alana ekim yapılacak’

Projeye ilk etapta 8 üreticinin başvurduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, “ORKÖY’den üreticilerimizin bu projeye başvurdular. İleriki zamanlarda öngördüğümüz 200 dekarlık alana ekim yapmak. Birim alanda  çok yüksek gelir getirici bir ürün” ifadelerini kullandı.

‘Çok önemli bir meyve’

Yaban mersininin çok önemli bir meyve olduğunu dile getiren Başkan Çiftçi, “Anavatanı Kuzey Amerika olan ve ülkemizde Karadeniz bölgesinde sıkça rastlanan yaban mersini meyvesi sağlığa son derece faydalıdır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu meyve kansere karşı korunmak isteyenler tarafından da tercih edilir. Hafızayı güçlendirerek beyin sağlığını koruyan yaban mersini unutkanlığa da iyi gelir. Yalova’nın yüksek köylerinde de bu projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.