yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘BİZ FARKLIYIZ!’

‘BİZ FARKLIYIZ!’
07.12.2022 16:05
0
A+
A-

..”ÇEVRE, DOĞA VE İNSAN ODAKLI BİR KONSEPTİ YAŞAMA GEÇİRECEĞİZ.”

..”ORTAYA KOYDUĞUMUZ VİZYON ALIŞILMIŞIN ÇOK DIŞINDA.”

Yalova OSB’de hedef 25 bin kişiyi istihdam etmek. Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, HABERCİ’ye konuştu:

‘NİTELİKLİ İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ!’

 

..”Ülkemizdeki diğer OSB’lerden farklıyız. Süreç ilerledikçe, yatırımlar hızla yükselmeye başladığında bu çok daha iyi anlaşılacak. Üretim, istihdam, ihracat; bunlar elbette sanayinin olmazsa olmazları. Ancak biz, faaliyet alanımızı sadece ülke ve bölge ekonomisi olarak görmüyoruz, tüm çalışma arkadaşlarımızı bir büyük aile olarak konumlandırıyor ve bu büyük ailenin modern yaşam alanlarını oluşturmayı planlıyoruz.”

 

  • Haber / M. Ali Cantörün

Geçtiğimiz günlerde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İbrahim Yurdagül ile bir araya gelen ve çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgiler veren Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir; özellikle dijital dönüşüm, çevresel riskler, yeşil üretim modeli ve yüksek teknolojili üretime vurgu yaparak, “Talebe göre değil, çizgimize uygun sektörlerle çalışacağız demiştik; aynen böyle yapıyoruz. Geniş yatırım alanımızda sadece üretime yönelik bir yapılanma için değil aynı zamanda bir yaşam konforu oluşturmak ve ülkemizdeki mevcut OSB’lerden farklı bir kimlik, farklı bir vizyon ortaya koymak için mücadele veriyoruz” dedi. OSB bünyesinde çalışan firmaların tamamına yakınının Yalova firması olduğunu belirten Özdemir’in yatırımlardaki Yalova’lılık vurgusu dikkat çekti.

İşte Özdemir’in açıklamalarından satır başları: “Profesyonel, kurumsal ve dinamik bir yönetim anlayışı ile yerli, yeşil, yenilikçi, yüksek teknolojili ve yalın üretimin üssü olmak adına oluşturduğumuz 5Y vizyonumuz ile Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesi kurma hayalimizi hayata geçirmek adına gün geçtikçe daha somut adımlar atıyoruz. Sanayicisinin rekabet gücünü artıran, çevre dostu, akıllı, yeni nesil bir organize sanayi bölgesi oluşturma hedefimize her gün bir adım daha yaklaştığımıza tüm dünya şahitlik edecektir.”

  • Yalova Makine İhtisas OSB

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yalova ili Çiftlikköy ilçesi Laledere-Gacık-Kılıç köyleri üçgeninde, İstanbul-İzmir otoyoluna cephe, Kılıç gişesinin hemen çıkışında stratejik bir noktada konumlanan bölgede 4.562 sayılı OSB kanunu ile kurulmuştur.

OSB’nin; katılımcı sayısı 325, toplam parsel sayısı 377, brüt alan 6,4 milyon m2,  net sanayi alanı 4,3 milyon m2, toplam yeşil alan 709 bin m2, toplam sosyal donatı alanı 811 bin m2’dir.

  • Stratejik konum ve lojistik

Yalova Makine İhtisas OSB; Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi sanayi ve ticaretin başkentlerinin tam orta noktasında hem Marmara hem de Ege Bölgesi pazarına açık çok avantajlı bir konumda. İstanbul-İzmir otoyoluna cepheli, Osmangazi köprüsüne 12 km uzaklıkta olan OSB, limanlara ve Topçular feribot iskelesine 8 km., Sabiha Gökçen ve Bursa Yenişehir havaalanlarına ise 45 km. mesafede bulunuyor.

  • Geleceğin sanayi kenti

Dünyanın sayılı makine sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran Yalova Makine İhtisas OSB, stratejik konumundan lojistik avantajına kadar dünyanın en gelişmiş hazır alt yapısından arsanın alınması ile birlikte süratle inşaatın başlanabilmesine kadar büyük avantajlar sunan bir bölge. Tersaneler bölgesinde uzun yıllardır birikmiş bir sanayi kültürü olan Yalova ilinde, kalifiye iş gücü noktasında ciddi bir birikim mevcut. Vasıfsız işçi konusunda da köyler bölgesinde yoğun genç nüfus barındırıyor.

  • Çevreci ve yeni nesil OSB

Önceliğini çevreye veren ve bu doğrultuda gerekli alt ve üstyapı yatırımları yapmayı, OSB’nin ortak enerji tüketimlerini OSB içerisinde kurulacak güneş enerji santralinden temin etmeyi, arıtma tesisini ileri arıtma olarak dizayn ederek arıtılan suyu sulama suyu olarak OSB katılımcılarının hizmetine sunmayı, yenilenebilir enerji yatırımları yaparak OSB katılımcısının enerji birim fiyatlarını OSB’lerdeki ortalama fiyatlardan en az yüzde 20 daha uygun hale getirmeyi amaçlayan Yalova Makine İhtisas OSB üst yönetiminin belli başlı hedefleri şunlar: Limanlara demiryolu bağlantısı yapmak suretiyle OSB katılımcısının nakliye maliyetlerini, OSB içerisinde antrepo-depo kurmak ve işletmek suretiyle OSB katılımcısının lojistik maliyetini, fabrika inşaatları aşamasında, %100’ü OSB’ye ait YİMES İnşaat A.Ş. marifetiyle minimum bedelle ve uzun vadeli ödeme planlı ödeme kolaylıklarıyla fabrika inşaatları için katılımcının yatırım maliyetini ve son olarak, kurulacak çevre laboratuvarı, ortak sağlık güvenlik birimi, atık yönetim tesisi ile katılımcının zorunlu gelir ve gider harcamalarını minimize etmek.

  • Sosyal donatı alanındaki yatırımları ile bir ilk

Yalova Makine İhtisas OSB’de altyapı hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirilecek sosyal donatı alanlarının çeşitliği ile hem sanayicilerin hem de bölgede istihdam edilecek çalışanların ihtiyaçlarının eksiksiz biçimde tamamlaması hedefleniyor. Bu nedenle oluşturulan projeler doğrultusunda zengin sosyal donatı alanları da kuruluyor. Bunlar arasında; idari ve sosyal tesis alanı, bankalar çarşısı, yaşam alanları, ticari alanlar, kamusal alanlar, dini tesis alanı, tıp merkezi, spor merkezi, ATM alanı, dijital fuar, sergi alanı, teknoloji geliştirme bölgesi, kreş, meslek eğitim merkezi, meslek lisesi, meslek yüksek okulu, antrepo, itfaiye, tır-kamyon servis aracı parkı da kurulması projelendirilen alanlar içerisinde yer alıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.