yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’
30.01.2024 17:44
0
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, Yalova’daydı..

  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Yalova Barosu’nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Elif Turnacı’nın da katılımıyla meslektaşlarıyla buluştu. Toplantıda Sağkan, 50 yılını dolduran meslektaşlarına 50. yıl beraatını takdim etti.

..”Yargı sistemimiz dönem dönem sorunlar yaşasa da yüz yıllık Cumhuriyet tarihinde vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmuş ve olmaya da devam etmektedir.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Yalova’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, Yalova Barosu’nda meslektaşlarıyla buluştu. Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Av. Erinç Sağkan, meslekte 50 yılını dolduran meslektaşlarına 50. yıl beraatını takdim etti.

‘Birliği yönetmeye değil, birlikte yönetmeye…’

26 aydan bu yana Türkiye Barolar Birliği’nde yönetimi ile birlikte görev yaptıklarını, meslektaşlarının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Av. Sağkan, “26 aydır Türkiye’de avukatlık mesleğinin ve meslektaşlarımızın sorunları, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve insan hakları için mücadele eden bir Türkiye Barolar Birliği’ni hayata geçirmeye çalıştık. Yola çıkarken bir sözümüz vardı: ‘Birliği yönetmeye değil, birlikte yönetmeye geliyoruz’ diye. İlk günden itibaren bunu yaşama geçirmeye gayret ettik” dedi.

‘Ülkemiz demokrasisi ile bağdaşmıyor’

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusuna da değinen Av. Sağkan, “Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi dönem dönem yaralar almakla birlikte, yüz yılını devirmiş ve ikinci yüz yılına adım atmıştır. Bu anlamda seçilmiş bir milletvekilinin mecliste çalışma hakkının elinden alındığına ilişkin açıkça bir anayasa mahkemesi kararı varken, yargıtay kararının mecliste okunması suretiyle milletvekilinin görev yapma hakkının elinden alınması ülkemiz demokrasisi ile bağdaşır hiçbir tarafının bulunmadığının altını çizmemiz gerekir. Yargı sistemimiz dönem dönem sorunlar yaşasa da yüz yıllık Cumhuriyet tarihinde vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bu sayede anayasa mahkemesinin bu kadar kritik bir konuda verdiği ve açıkça altını çizdiği hak ihlali ortadayken, bir milletvekilinin mecliste kararının okunarak milletvekilliğinin düşürülmesinin ne hukuk sistemimize, ne bu millete, ne bu demokrasiye en ufak bir faydasının bulunmayacağının da altını tekrar; Türkiye Barolar Birliği olarak altını çizmek isterim” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Av Sağkan, meslekte 50. yılını dolduran meslektaşlarına, 50. yıl beraatını takdim etti.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.