yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2774
EURO
34,6528
ALTIN
2.413,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SU STRATEJİSİ’

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SU STRATEJİSİ’
13.09.2023 14:40
0
A+
A-
  • İl Genel Meclisi Üyesi İdris Durmuş, “Su şehri Yalova özelliğinin daha fazla olması yönüyle, ortak akıl ile geleceğimiz için daha fazla yol alınması gerekiyor” dedi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi Üyesi İdris Durmuş, Yalova köylerine 2024 yılında da hizmet götürmeye devam edeceklerini söyledi. Suyun verimli ve etkin kullanımı için özellikle çalışmalar yapacaklarını ifade eden Durmuş, şunları dile getirdi: “Şehrimize hizmet yolunda 2024 yılında da program dahilinde modern yönetim anlayışı ile Meclis Başkanımız ve arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. İçme, kullanma ve tarımsal sulamayı içeren su stratejimiz birinci önceliğimiz olarak her zaman yatırımda yüksek oranlı pay alması hedefimiz. Bilim insanlarının 2024 yazının yüzyılın en kurak yazı olacağı öngörüsü herkesin su konusuna güncel veriler ile daha fazla su potansiyeli oluşturulmasını zorunlu kılıyor. Suyun verimli ve etkin kullanımı, kayıp ve kaçakların minimuma indirilmesi, teknolojik sulama yöntemleri, yağmur hasadı, sanayinin su kullanımı, yeni su kaynaklarının bulunması, suyun güvenliği konusunda şehrimizin tüm paydaşlarının ve yöneticilerimizin üzerinde hassasiyetle durması gereken başlıca ana konu başlıkları. Özetle su konusunda her bir hemşerimizin öncelikle israf etmeden, kısıtlı bir kaynağın kullanımı şeklinde bakması gerekmekte. Vatandaşlarımızın da şehrin yöneticilerinden beklentilerinin neler olduğunun da farkındalığı içerisinde uzun yıllar sonrasının planlamasının güncellenerek su şehri Yalova özelliğinin daha fazla olması yönüyle, ortak akıl ile geleceğimiz için daha fazla yol alınması gerekiyor. Bizler bu sorumluluğumuzun farkındayız ve su seferberliği yaklaşımıyla şehrimize olan sorumluluğumuzun gereğini geçmişte olduğu gibi gelecekte de maksimum düzeyde yapacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.