yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3549
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,98
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

BİR ASIRLIK CUMHURİYET YÜZ İMZA

BİR ASIRLIK CUMHURİYET YÜZ İMZA
25.10.2023 15:14
0
A+
A-
  • Yürüyen Köşk Derneği ve Birey Okulları iş birliği ile hazırlanan,  Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlama programı büyük ilgi gördü..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Programa katılan herkes, hazırlanan Atatürk portresine imzasını atarak 100. yıla bir armağan imza attılar. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları Cumhuriyet korusu, şiirler ve söylenen marşlarla coşkuyla kutlandı. Yürüyen Köşk Derneği Başkan Yardımcısı Makbule Budak Çalışkan, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “29 Ekim 1923’te de Cumhuriyet ilan edildi. Atamızın 29 Ekim 1923’de Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet; olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun ‘Devrimcilik ilkesi’ gereği sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza ve gençlerimize düşmektedir.  Çağdaş medeniyet yolunda aklı ve bilimi rehber edinerek yürüyen Türkiye Cumhuriyeti, eğitim kadrolarıyla, öğrencileriyle, gencinden yaşlısına tüm halkıyla bu yüksek ideale sadık ve sevgili olarak yürümüş ve yürümeye de kararlıdır. Cumhuriyet fazilettir. Bu şerefli kazanımı gelecek yüzyıllara taşımak bizlere ve genç nesillere yüce Atatürk’ün mirası ve emanetidir. O’nun gençliğe hitabında seslendirdiği gibi hürriyet ve istiklali muhafaza ve müdafa etmek en başta gençlerin görevidir.  Çünkü bedenler ölse de Cumhuriyet sevgisi asla sönmeyecek bir meşale olarak yaşamaya devam edecektir. Bu uğurda gereken sadece çalışmak, damarlarımızdaki asil kandan alacağımız güç ve cesaretle yarınlara akıl ve bilimin önderliğinde yürümek, bunu yaparken milli benliğimize zarar vermemektir. Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Bayramımız kutlu olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.