yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,0870
EURO
35,0477
ALTIN
2.525,30
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
22°C
Yalova
22°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

BİLİM VE HAKİKATLER

11.10.2023 15:39
0
A+
A-

John Bedini, Tom Bearden, Harold Aspden, Corentin Louis Kervran ve Viktor Schauberger gibi ortodoks bilime aykırı görüşler belirten bilimadamları var. Bu insanlar çok ciddi iddialarda bulunuyorlar. İddiaları doğru olabilir veya olmayabilir. Ama en azından bir miktar da olsa araştırma yapılması gerektiği kanısındayım. Bu kimselerin iddialarının %10’u bile doğruysa o zaman dünyamız yeni bir çağa girebilir. Cherdyntsev adlı bir bilimadamı Element 108’i Molybdenite mineralinde bulduğunu iddia etti. Tabi iş kayboldu. Sonra Amnon Marinov benzeri iddialarda bulundu ama o da baskılandı. Muhtemelen birilerinin işine gelmeyen şeyler var. Hem şunu sormak isterim: Neden enerji okuyan üniversite öğrencilerine ‘Enerjinin korunumu kanununu delebildiğini iddia eden birini dinlemeyi, cihazını da incelemeyi dahi direkt reddedin’ diye telkinde bulunulur? 1980’de patlayan St Helens dağından alınan örnekler Radyometrik tarihleme açısından sorunlu. Bazı laboratuvar deneylerinde kanalizasyon atıklarının basınç ve ısı altında milyonlarca değil sadece birkaç yıl gibi bir sürede petrole dönüşebileceğine dair deneyler yapıldı; gerçi ortodoks bilim sahte veri verebiliyorsa herkes yapabilir! Mohenjo Daro’da da bir bilimsel makalede radyoaktif kalıntılar geçerken diğerinde geçmiyor! Bir şeyler yanlış gidiyor. AIDS neden tedavi edilemiyor? Ya kanser neden tedavi edilemiyor? Yahya Jammeh gibi bazı cadı doktorların çok ciddi iddiaları var. Neden en azından fırsat verilmiyor? Tabi şu da var ki hiçbirisini hiçbir deneme yapmadan bilmemiz mümkün değil. Çünkü ortodoks bilim farklı görüşler ile açık görüşlülüğü yer altına itti ve bunun sonucunda da bu alanlara gerçekten kötü niyetli insanlar da girmeye başladı.

Giordano Bruno ne için bedel ödedi? Ya sözde mirasçıları aslında onu yakanların tıpkısının aynısına dönüşmedi mi? Peki neden Isaac Newton‘un kitaplarından Okült ve Simya gibi ortodoks bilimin dışladığı şeyler; hem de kendinden sonra gelen sözde takipçileri tarafından çıkarıldı? Düşünme ve sorgulamanın değeri için insanoğlu daha ne kadar bedel ödemek zorunda? Batı, ‘Bilgi güçtür’ diyerek nerelere geldi. O güç neden sadece global plütokrasinin sahiplerinde olsun? Biz sıradan insanların suçu ne? Peki kıvranan kanser hastalarının suçu ne? Mamutların hala Sibirya’nın ıssız yerlerinde gezdiğine dair söylentiler var! Daha ne söylentiler var… Teknolojik tekillik her an gelebilir! Bazıları yapay zekadan çok korkuyor. Onların korkması beni ümitlendiriyor. Yapay zeka yarışının kazananı gerçekten de hiç tahmin etmediğimiz biri veya birşey olabilir. İnsan seviyesinde yapay zekanın dünyadaki bütün dengeleri altüst etmesi şaşırtıcı olmaz. Stalin’in bir adamı bir zamanlar Yarı Maymun Yarı İnsan bir canlı üretmeye çalışıyordu. Şimdi ise İnsan Klonlama, Crispr CAS9 ve Yapay Rahim gibi teknolojiler var. Star Wars’ta klon orduları vardı. Şu anda süper asker ve süper işçi gibi şeylerin üretiminin önünde hiçbir engel kalmadı. Naziler 2. Dünya savaşı sırasında Antigravity teknolojisiyle uğraşıyordu ve savaş bitince Amerikalıların eline geçti. Amerikalılar hala uğraşıyor ama en ufak bir açıklama dahi yapmadılar. Gerçi Amerikyum ve Küriyum’un keşfi de savaş bitene kadar çok gizli bir sır olmuştu. Soğuk savaş biteli çok oldu ama sırlar hala sır. Sovyetlerin de sırrı Kırmızı Cıva idi. Muhtemelen Element 112 veya 114! Bunun ile beyzbol topu hacmine kadar ufaltılmış atom bombaları yapılabilir. Ayrıca süperağır elementler daha kimbilir ne alanlarda kullanılabilir… Bu alan da sansürleniyor. Ayrıca parçaçık çarpıştırıcılar ve biotransmutasyon gibi diğer element üretme yöntemleri de!  Altın, piyasalarda güvenli limandır. Çünkü nadir olması nedeniyle değeri hiçbir zaman çok fazla düşmez. İyi bir yatırım aracıdır. Dünyada kimlerin kimlerin altın stokları var… Peki reaktörler altın sentezlerse ne olur? Altın bollaşır! Dolayısıyla da nadir olmaktan çıktığı için değeri düşer ve bir daha da yükselemez! Tarihte paranın değerini düşüreceği için simyanın yasaklandığı bilinen bir gerçektir.

Thylacine hala yaşıyor! Bu neredeyse kesin! Ama kamuoyunun baskısı sonucu çıkacak çok sıkı çevre koruma kanunlarını kim istemez sizce? Sonuçta çok sembolik ve meşhur bir tür! Büyük ihtimalle Kocaayak ve Yeti gibi bazı devasa maymunlar da gerçekten var! Yine aynı problemler… Bilimsel makalelerin yayınlandığı sözde çok saygın dergiler hangi makaleleri yayınlayıp hangilerini yayınlamıyor? Mesela tıb alanında ilaç promosyonu için para karşılığı makale yazıldığına dair olaylar hali hazırda afişe olmuş durumda. Hem Climategate hem Denialgate skandalı var; kime güvenebiliriz? Kim gerçekten dürüst? Dünyanın en büyük üniversiteleri fonlayanların desteği çekmesi durumunda ne hale gelir? Global plütokrasi, vatandaş bilimine ve sıradan insanların bu konularda kendi görüşlerine sahip olup kendi araştırmalarını yapmasına şiddetle karşı! Çünkü dünya üniversite sistemini avucunun içinde tutabiliyor ama bu kadar ademi merkeziyet, düzenin sonunda başına iş açabilir! En basitinden; zor da olsa dünya düzeninin dogmalarını sorgulayıp eleştirebilen ufak bir insan topluluğu şimdiden var. Kitlelerin düşünmeye ve sorgulamaya başlaması ise düzen için yıkıcı olur. Aynı şekilde gelecekte fosil yakıtlar bittiği ve yenilenebilir enerji pik yaptığı zaman soğuk değil sıcak füzyon kullanılmaya başlanacak. Sıcak füzyon için ciddi tesisler gereklidir. Kurulumu oldukça maliyetlidir ama bir kere kurulduktan sonra sahibine oldukça kar ettirir. Soğuk füzyon ise çok daha basit laboratuarlarda bile elde edilebilecek bir şeydir. Gene ademi merkeziyet meselesi… Ayrıca global plütokratların tekellerini iyice katmerlemesi için de müthiş bir fırsat!

Ortodoks bilim önünde sonunda tarihin çöplüğüne atılacak! Bunun olabildiğince erken bir tarihte olması biz sıradan insanların lehine olacaktır. Kaderinizi kendiniz seçin!

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.