yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4983
EURO
34,7275
ALTIN
2.406,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

BİLİM ŞÖLENİ HAVASINDA

BİLİM ŞÖLENİ HAVASINDA
06.09.2022 14:22
0
A+
A-
  1. ULUSAL KİMYA KONGRESİ YALOVA’DA GERÇEKLEŞTİ
  • Yalova Üniversitesi tarafından Türkiye Kimya Derneği koordinatörlüğünde Hayat Kimya ile ortaklaşa düzenlenen 34. Ulusal Kimya Kongresi başarıyla tamamlandı. Firmaların da dahil olmasıyla dünyanın farklı ülkelerinden 517 bilim insanının konuk olduğu kongrede toplam 430 çalışma sunuldu..

Haber / Zeynep TAŞTAN

‘Kimya: Sahip olduğumuz her şey’ sloganıyla 1-6 Eylül tarihlerinde Yalova Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 34. Ulusal Kimya Kongresi, adeta bir bilgi şöleni havasında geçti. Uluslararası ve ulusal bilim insanlarının sunumlarıyla birlikte oldukça verimli konferanslara sahne olan kongre Hayat Kimya ortaklığında, Türkiye Kimya Derneği’nin koordinatörlüğünde düzenlendi. 1 Eylül’de çalıştay grupları ve merkez kampüste açılış kokteyli ile başlayan kongre, takip eden 4 gün boyunca kimya biliminin alt dalları üzerine gerçekleştirilen çeşitli oturumlarla devam etti. Sanayi ve akademiyi bir araya getiren bilimsel kongreye sektörden birçok firma sponsor olurken, sponsor olmadıkları halde güncel araştırmaları takip etmek amacıyla sektörden firmalar ve akademisyenlerle birlikte toplam 517 katılımcı iştirak etti. 34. Kimya Kongresi’nde, alanında uzman 10 davetli konuşmacının sunumlarının yanı sıra birbirinden değerli akademisyenler tarafından 140 sözlü sunum ve 280 poster sunumu ile toplam 430 çalışma bilim dünyasıyla paylaşıldı.

Yücesoy, teşekkür etti..

Kongrenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Başkanı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, “Burada olan ve olmayan tüm hocalarımıza, davetli konuşmacılarımıza, emek veren herkese çok teşekkür ederim, çok keyifli ve verimli bir kongre oldu” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.