yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3415
EURO
34,7857
ALTIN
2.390,02
BIST
10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

BİKAMDER’DEN ANLAMLI ETKİNLİK

BİKAMDER’DEN ANLAMLI ETKİNLİK
16.10.2023 15:34
0
A+
A-
  • Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) ve Halk Sağlığı Merkezi işbirliğinde farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) ve Halk Sağlığı Merkezi işbirliğinde bir stant açıldı. Ak Şemsettin Köprüsü üzerinde açılan stanta vatandaşlar bilgilendirilerek, KETEM’lere yönlendirilmesi yapıldı. Etkinlikte; hayatını kaybeden kanser hastaları için hayır lokması dağıtıldı. Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle stant açarak farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. Dağıttığımız hayır  lokmasıyla kanserden vefat eden üyelerimizi yad etmiş olduk. Köprünün ve dere içinin ışıklarla pembeye boyandığı gecede, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin, eğitmenleri Sayın Metin Öksüz önderliğinde ONKODAY’ın derneğimize bağışladığı, kanserde erken teşhisi vurgulayan tişörtleriyle erken teşhisin önemini  belirten bildiriler dağıtıldı. Standımızı ziyaret eden birçok insanımızı KETEM’e yönlendirdik” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Bayar, şunları söyledi: “Çok olumlu geçen etkinliğimize katılım nezaketini gösteren başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk olmak üzere, etkinliği gerçekleştirmemizde katkıları olan Halk Sağlığı Başkanlığı’na, Me İnşaat -İş Kadını / Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Sayın Meltem Seçkin Engin’e, Meta Nakliyat İnşaat  Hayvancılık Ltd. Şti. İşletme Sahibi Sayın Ali Pehlivan’a, Hatipoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Veysi Hatipoğlu’na, Her zaman yanımızda hissettiğimiz, derneğimizde gönüllü olarak Aile Danışmanlığı görevini üstlenen gönül insanı Üniversite Öğretim Görevlisi Sayın Metin Öksüz’e, etkinlik boyunca erken teşhis ve KETEM’e davet eden bildirim broşürlerini halka dağıtan Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet öğrencilerine, Güç Birliği Derneği Başkanı Sayın Bahattin Sabancı ve yönetim kuruluna, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na, her zaman yanımızda hissettiğimiz KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl-Kalyoncu ve yönetim kurulu üyelerine, Rizeliler Dernek Başkanı Sayın Himmet Bakırcı ve yönetim kurulu üyelerine, KAÇO-DER Başkanı Selda Gülçiftçi ve yönetimine, kanserden hayatını kaybetmiş birçok üyelerimiz adına dağıttığımız lokmaları yapan değerli kardeşim Haşim Gezer’e, adını sayamadığım pek çok duyarlı arkadaşlara etkinliğimizde yanımızda olduklarını hissettirdikleri için sonsuz teşekkürler. Amacımız bir araya gelerek, bilinçlenerek, bilinçlendirerek bu amansız hastalığı etkisiz hale getirmek. Gücümüz yettiğince hastalarımızın yanında olup, onların hayata tutunmalarını sağlamak. Kanserle mücadelenin en önemli aşaması farkında olmak. Kanserle mücadelede vereceğimiz en büyük destek, daha çok bilgi sahibi olup bu bilgileri paylaşarak farkındalık yaratmaktır. Bu farkındalığı bir kez daha yaratmamıza vesile olan Yalova Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.