yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK
19.05.2023 15:09
0
A+
A-

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞTILAR

  • Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi faaliyet alanına ilişkin yaptığı çalışmalar ile takdir toplamaya devam ediyor.

 

 

Onur ERDİK

Ramazan ayı boyunca neredeyse her gün bir etkinliğe imza atan Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi, yüzden fazla aileye destek olup yoğun katılımlı bir iftar programı düzenlemişti. Dernek üyesi gençlerin, bayramı hediyeleri ile karşılamasına vesile olan ve yine oldukça kalabalık bir katılımla bayramlaşmasını gerçekleştiren Beyazay Derneği, ilimizin en faal sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor. Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını da benzer bir şekilde yine akıllarda kalacak programlara imza attı.

1.Spor Oyunları düzenlendi..

Geçtiğimiz günlerde Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda üniversite ile işbirliği içerisinde onlarca özel sporcu ve ailelerinin katılımıyla geleneksel hale getirilmesi kararı alınan 10-16 Mayıs Engelliler Haftası 1.Spor Oyunlarını gerçekleştiren dernek, aynı organizasyonun sonunda oldukça güzel ve katılımcıları duygusal yönden etkileyen Anneler Günü sürprizi ile de gönüllerde taht kurdu.

7 engelli genç, bir günlüğüne askerlik yaptı..

Hafta içerisinde her yıl Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 16 Mayıs’ta organize edilen 1 günlük temsili askerlik uygulaması için dernek üyesi 7 gence sevinçten gözleri yaşartan bir asker kınası yaparak kamuoyunun takdirini topladı. Haftanın son gününde ise ‘en büyük asker bizim asker’ sloganları ile başlayan temsili askerlik uygulaması, Karamürselbey Eğitim Komutanlığı bünyesinde gençlerin ailelerinin de yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Her anlamda gerek amaca uygunluk gerek planlanan hedeflerin gerçekleştirilmesi gerekse kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına yapılan tüm bu programlar ilimiz genelinde hem takdir topladı hem de dernek olarak Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesinin tanınırlığına önemli ölçüde katkıda bulundu.

40’tan fazla sporcu katıldı..

Yalova Üniversitesi Spor Salonu’nda 40’tan fazla özel sporcu ve bir o kadar da partner sporcu ile gerçekleştirilen 10-16 Mayıs Geleneksel Spor Oyunlarının birincisinde karma basketbol, atletizm ve dört farklı eğlenceli oyun ile unutulmaz anların yaşanmasının yanı sıra sporun birbirinden özel gençler için ne denli önemli olduğu da gösterilmiş oldu. Organizasyona özel çocukları ile birlikte katılan ailelerin ise mutluluğu gözlerden kaçmadı. Organizasyonun gerçekleştirilmesinin ardından tüm sporculara madalya takdimi de yapıldı. Organizasyon bitti diye toplu resim çekilmesi için sahaya davet edilen velileri ise duygusal anların yaşanacağı bir sürpriz bekliyordu. Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi tarafından gerçekleştirilen kurslarda özel gençler ve anneleri tarafından üretilen hediyelik eşyaların olduğu hediye paketleri ile özel çocuklar annelerine doğru koşmaya başladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.