yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2944
EURO
34,6289
ALTIN
2.412,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘BETON SANTRALİNİ İSTEMİYORUZ!’

‘BETON SANTRALİNİ İSTEMİYORUZ!’
22.09.2023 17:42
0
A+
A-
  • Taşköprü beldesinde çalışmalarına başlanan beton santralinin yaşam merkezine çok yakın bir alanda kurulduğunu iddia eden Taşköprü Merkez Mahalle Muhtarı Osman Arslan, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

..”Taşköprümüz iki tarafında taş ocaklarıyla, kimyasal fabrikalarıyla, çöplüğüyle anılan bir belde değildir.”

..”Tutulan ve hazırlanan raporlarda ‘yerleşim yeri değildir ve yerleşim yerine 2 km mesafededir’ beyanını hangi amaçla ve nasıl tutulduğunu hayretler içinde merak ediyoruz.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Taşköprü Merkez Mahallesi Muhtarı Osman Arslan, İl Özel İdaresi tarafından beldede kurulması planlanan ve çalışmaları devam eden beton santrali ve asfalt plenti tesisine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bu tesisin yaşam merkezine çok yakın bir alanda kurulduğunu söyleyen Muhtar Arslan, beton santralini beldede istemediklerini dile getirdi.

‘Halk olarak istemiyoruz’

Beton santralinin yaşam alanına 200 metre mesafede kurulacağını belirten Muhtar Arslan,

Beldemizin hemen çıkışında yapımı planlanan ve hafriyat çalışmaları devam eden, beton ve asfalt şantiyesi, yerleşim alanımıza 200 metre mesafede olması nedeniyle yapılmasını halk olarak istemiyoruz. Tutulan ve hazırlanan raporlarda ‘yerleşim yeri değildir ve yerleşim yerine 2 km mesafededir’ beyanını hangi amaçla ve nasıl tutulduğunu hayretler içinde merak ediyoruz. Tesisin 10 metre yanında konut imarlı bir arsa var. Bu arsa sahibi satacak ya da ev yapacak, nasıl oturacak? Bu da ayrı bir sorun. Bu ÇED raporu nasıl çıkacak, bunu da merakla bekliyoruz” dedi.

‘Gerekeni yapın’

Tesisin, vatandaşların sağlığını da olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Muhtar Arslan, “Bu tesisin buraya yapılması durumunda toz ve kokudan insanlarımız penceresini açamayacak, balkonuna çamaşırını asamayacak, balkonuna oturup bir çay içemeyecek duruma gelecektir. Çağımızın hastalığı olan kanser ve kalp krizi vakaları daha da artacaktır. Madem ki insan sağlığı bu kadar önemli; peki soruyorum insan sağlığına verilen önem bu mu? Taşköprümüz iki tarafında taş ocaklarıyla, kimyasal fabrikalarıyla, çöplüğüyle anılan bir belde değildir. Buradan yetkililere sesleniyorum, gerekeni yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Taşköprü halkının hassasiyetini göz önünde bulunduracağız’

Konuyla ilgili bir değerlendirme de İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik yaptı. Atik konuşmasında, “İl Genel Meclisimizin yatırım kararı alarak ilimiz sınırlarında kullanılacak olan yollarda beton yol projesi kapsamında yapımı planlanan beton santrali, otoyol projesi kapsamında kullanılan ve projenin sona ermesine bağlı olarak terk edilen Kılıçköy mevkiindeki alanda yapılması kararlaştırılmıştı. Sonradan yapılan zemin çalışmalarında olumsuzlukların bulunması nedeniyle ilgililer tarafından projenin mevcut saha içerisinde yapılması kararlaştırılmış. Bu çerçevede Taşköprü halkı, konut alanlarına yakın olması ve çevresinde konut imarlı arsalarında bulunması nedenleri ile projenin bu alanda yapılmasını istemediklerini belirttiler. Bizler de konu değerlendirilmesi için İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Hasan Soygüzel ve Genel Sekreterimiz Sayın Ümit Yılmaz ile önümüzdeki hafta görüşerek, Taşköprü halkının hassasiyetini ve proje hakkındaki önerilerimizi sunacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.