yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ!

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ!
17.01.2024 17:38
0
A+
A-

Hükümet her türlü desteği verdi; ancak sektör rahat durmuyor, siyasete soyunuyor..

  • Tersane girişimcileri Altınova’daki 20 yıllık devlet ve hükümet desteğini az bulsa gerek (!) AK Partili Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı koltuğundan devirmek için kendi içinden aday bile üretti.

 

  • Haber/Yorum – İbrahim Yurdagül

 

2000’li yılların başlarında sadece Yalova ve Altınova için değil, bölge ve ülke ekonomisi açısından en ciddi ve önemli yatırımların başında geliyordu; tersane bölgesindeki planlama. Hükümetin Osmangazi Köprüsü ile birlikte iki dev yatırımından biriydi; Altınova’daki tersaneler.

Yarın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem tersane bölgesindeki bir törene katılacak hem de Kapalı Spor Salonu’nda partililer ve Yalovalılar ile bir araya gelecek. Ancak ne kadar ilginçtir ki; tersane girişimcileri içinde AK Parti’nin yerel yönetimine savaş açanlar var; sektör kendi içinden AK Parti’nin karşısına aday bile üretti.

Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet, tersane girişimcilerini her açıdan destekler, tüm itirazlara ve yoğun muhalefete rağmen yıllar içinde sektörü en üst seviyeye taşırken, tersane girişimcileri içinde Altınova’daki AK Partili belediye yönetimine rakip olanlar, muhalefet edip savaş açanlar var.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.