
“BU HAYATTAN BİR BEN GEÇTİ” BELGESELİ İZLEYİCİYLE BULUŞTU
Yalova Üniversitesi öğrencisi Ezgi Çakır’ın yaşlı bireylerin hayat hikâyelerini konu aldığı “Bu Hayattan Bir Ben Geçti” belgeseli, yoğun katılımla gerçekleşen gala gösterimiyle izleyiciyle buluştu.
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ezgi Çakır’ın hazırladığı “Bu Hayattan Bir Ben Geçti” adlı belgesel film, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen gala gösterimiyle izleyici karşısına çıktı. Toplumun önemli bir parçasını oluşturan yaşlı bireylerin yaşamlarını konu alan projede, Sugören Köyü, Güneyköy ve Yalova Merkez'de yaşayan 4 kişiyle yapılan röportajlara yer verildi. Projenin danışmanlığını Doç. Dr. Sema Sağlık üstlenirken, 2 ay süren çekimlerde yönetmenlik ve kurguyu Semih Doğan, görüntü yönetmenliğini ise Sezgin Altınel üstlendi. Belgesel, BEYTTÜRK Holding, Fixcharge, Aktif Group, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Lilyum Pastanesi ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi kurumların desteğiyle hayata geçirildi. Gala gösterimi; Yalova Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ercan Altın, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ ve Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin başta olmak üzere birçok kurum temsilcisi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Gösterim öncesinde Ezgi Çakır, Aktif Grup’tan Ayşen Tüzünataç ve danışman akademisyen Doç. Dr. Sema Sağlık birer konuşma yaptı.
EZGİ ÇAKIR, FİLMİNİ ANLATTI
Ezgi Çakır, belgeselin sadece yaşlılık temalı bir yapım olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Aynı zamanda yaşamın sürekliliği, birikimlerin değeri ve insan ruhunun tükenmeyen enerjisi üzerine bir anlatı. Bu projeyle, yaşlılığın bir son değil; bilgelikle, deneyimle ve hayat dolu anılarla örülü yeni bir dönem olduğunu göstermek istedim. Bu yolda en büyük ilham kaynağım ise, belgeselimizin çok kıymetli konukları oldu.”
DANIŞMAN HOCAYA TEŞEKKÜR
Projeye katılan yaşlı bireylere ve danışman hocasına teşekkür eden Çakır, Doç. Dr. Sema Sağlık hakkında şu ifadeleri kullandı: “Değerli hocam, desteğiniz olmasaydı bu proje asla gerçekleşemezdi. Sadece akademik anlamda değil, kişisel gelişimimde de bana ışık oldunuz. Zor anlarımda yanımda durdunuz, çözümleri benim adıma üretmek yerine bana düşünme, sorgulama ve ilerleme yollarını gösterdiniz. Beni hep daha iyi bir versiyonuma ulaşmaya teşvik ettiniz. İyi ki varsınız.”
‘İYİ Kİ VARSINIZ’
Ezgi Çakır ayrıca çekim sürecinde kendisine destek veren ekip arkadaşlarına da teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu projede en zor anlarda bile yanımda olan, hiçbir koşulda pes etmeyen, çekimlerin her adımında büyük bir özveriyle emek veren kıymetli yönetmenim Sayın Sezgin Altınel’e; ayrıca, gecesini gündüzüne katıp belgeselin kurgu sürecini büyük bir titizlikle yürüten değerli yönetmenim Sayın Semih Doğan’a da gönülden teşekkür ediyorum. Bu belgeselin ruhu, sizin emeğiniz ve sabrınızla şekillendi. İyi ki varsınız.”
Konuşmaların ardından projeye katkı sunan kişi ve kurumlara plaket takdim edildi. Program, “Bu Hayattan Bir Ben Geçti” belgeselinin ilk gösterimiyle sona erdi.

