yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6717
EURO
35,4125
ALTIN
2.505,10
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
30°C
Yalova
30°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C

BELGESEL AYAKTA ALKIŞLANDI

BELGESEL AYAKTA ALKIŞLANDI
27.05.2024 17:10
0
A+
A-

YALOVA VE ÇEVRESİNDE YAPILAN KATLİAMLARI KONU ALAN BELGESEL AYAKTA ALKIŞLANDI:

GÜLNİHAL!

  • Türk Ocakları Yalova Şubesi Tarafından 1920-1921 yılları arasında Yalova ve çevresinde yapılan katliamları konu alan Gülnihal belgeselinin ilk gösterimi RDKM’de yapıldı.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği programda açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Alper Kasımoğlu, “Türk tarihi sayısız kahramanlık öykülerini barındıran zengin ve derin bir mirasa sahip. Lakin destansı geçmişimizde parlak levhalar olduğu kadar talihsiz dönemler, kırılma noktaları ve Türk milletinin yaşadığı acılar önemli bir yer teşkil ediyor. Bunlardan en önemlilerinden birisinin de işkence, katliam, tecavüz ve yağma gibi ağır suçlar içeren Yalova ve civarında yaşanmış olaylardır. Belgesel çalışmasının amacı bu olayların unutulmamasını sağlamak. Hazırlık sürecinde yaşanan olayları tanıklarından yöre halkından dinledik. Akademisyen ve araştırmacılar ile yabancı kütüphane ve arşiv araştırmaları yaptık. Belgeseli farklı yabancı dillerde alt yazılı olarak uluslararası kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

‘NESİLLERE AKTARILACAK’..

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ise üzerinde bulunduğumuz toprakların kolay kazanılmadığını Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti büyük bir mücadele yürüttüğünü dile getirdi. Anadolu’da birçok bölgede işgalcilerle birlikte hareket eden işbirlikçi çetelerin çok sayıda Müslüman Türk’ü katlettiğine dikkati çeken Öz, “Bu belgesel vesilesiyle biz o dönemde meydana gelen bu katliamların bir resmini göreceğiz. Bu milli hafızayı gelecek nesillere aktarmak, bu toprakların kolay kazanılmadığını, şehit kanlarıyla sulandığını anlamaları bakımından son derece önemli” dedi. Program Gülnihal belgeselinin ilk gösterminin ardından belgesel ekibine verilen plaket töreni ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.