yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘BELEDİYEDE GİZLİ ELLER İŞBAŞINDA!’

‘BELEDİYEDE GİZLİ ELLER İŞBAŞINDA!’
22.05.2022 12:26
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İYİ Parti İl Başkanı Ersin Akyüz, Yalova kamuyounda son zamanlarda gündeme gelen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bazı sorunlarla alakalı kafalarında soru işaretleri bulunduğunu söyleyen Akyüz, ilgili ve yetkili kişilerin vatandaşı aydınlatması gerektiğini belirtti.

‘BELEDİYENİN PİYASAYA OLAN BORÇLARI BİTMİŞ OLABİLİR AMA BU BORÇLAR BELEDİYEYE AİT ARSALARIN SATIŞIYLA ÖDENMİŞTİR’..

Belediye borçlarının arsa satışı ile ödendiğini söyleyen Akyüz, “Şehrimizde özellikle AK Parti iktidarı ve AK Partili belediye başkanları, ilçeler de dahil olmak üzere, yaptıkları yüksek bütçe harcamalarının maliyetlerini, var olan arsaları tek tek elden çıkararak çözmeye çalışıyorlar. Belediye kadroları  ve  işletmeler gereğinden fazla üye ve personel tarafından doldurulmuş, şişirilmiş ve zarara uğratılmıştır. Her zaman olduğu gibi belediyemizin borçları gündemde olup, kamuoyunun gündeminde  vatandaşlarımız tarafından biliniyor. Belediyede yönetim el değiştirdikten sonra Cumhur İttifakı’nın meclis çoğunluğu ile ‘Başkan’ seçilen ‘Başkan Vekilimiz’, her fırsatta belediyenin borçlarının ödendiğini beyan ediyor. Belediyenin piyasaya olan borçları bitmiş olabilir ama bu borçlar belediyeye ait arsaların satışıyla ödenmiştir. Cumhur İttifakı üyeleri geçmiş dönemde meclis çoğunluğuna sahip oldukları için bütçe artırmaya karşı çıkar ve kısıtlama getirip engellerken, kendi dönemlerinde hem bütçe artışı yaptılar hem de ek bütçe talebinde bulunuyorlar” ifadelerine yer verdi.

‘TAKSİ İHALESİNDEN MİLYONLARCA LİRA PARA GELDİ’..

Yalova’nın en değerli bölgesinin arsa ve borca karşılık elden çıkarıldığını söyleyen Akyüz, şöyle konuştu: “Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, çarşı-pazar gezerken, gerçekte belediyeyi kimler ve ne şekilde yönetiyor? Belediyede gizli ellerin ihaleleri belli kişilere ve genelde şehir dışı firmalara yönlendirdikleri tarafımızdan dikkatle takip ediliyor. Belediye bütçesi doğru ve yerinde kullanılmıyor. Geldiklerinden sonra belediyeye 50 araç kiralayan, bugüne kadar 6 milyon TL ödeme yapan, belediyeyi gereksiz harcamalarla borçlandıran yönetim, kamu zararı oluşmasına neden oluyor. Birçoğu otomobil sınıfı olan araçlar kimlere tahsis edildi? Bir taraftan borçları ödedik diyen Belediye Başkan Vekili, diğer tarafta belediye borçlarını bahane ederek Yalova Belediyesi’ne ve halkına ait arsaları-arazileri tek tek elden çıkaran Belediye Meclisi. Şimdilerde kamu binası olarak kullanılan Yalova’mızın en değerli bölgesindeki arsa ve bina yine borca karşılık elden çıkartılıyor. Taksi ihalesinden gelen milyonlarca para varken, bir taraftan gereksiz harcamalarla borç artıyor, diğer yanda ise arsalar elden çıkarılıyor.”

‘FATİH’TEKİ ARSA BİRİLERİNİN İŞTAHINI KABARTTI’..

Rahmi Üstel döneminde İstanbul Fatih’te bulunan Yalova Belediyesi’ne ait arsanın birilerinin iştahını kabarttığını söyleyen Akyüz, “Eski Belediye başkanlarımız bir taraftan arsa ve hizmet üretmişken, şimdiki yönetim bu arsaları tek tek elden çıkarıyor. Eski dönem Belediye Başkanı Merhum Rahmi Üstel döneminde İstanbul Fatih’te bulunan Yalova Belediyesi’ne ait arsa şimdilerde gündeme gelmiş ve birilerin iştahını kabartmıştır. Burasıyla ilgili birçok iddia söz konusu. İnşallah bu arsa da diğerleri gibi borca gitmez ve doğru şekilde değerlendirilir. İYİ Parti olarak takipçisi olacağız. Buradan, hakkıyla hizmet etmiş, başkanlığı döneminde Yalova’mıza hizmet vermiş ve değer katmış, ebediyete intikal eden, başta Merhum Rahmi Üstel ve bütün belediye başkanlarımızı şükranla ve minnetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘YANLIŞ KİŞİLER VE YÖNETİMLER ELİNDE HEM ZAMAN HEM DE EKONOMİK KAYIPLAR YAŞIYORUZ’..

Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Satmakla bitiremediler. Şimdi de Yalova Belediye Başkanlığı Kirazlı Sanayi Sitesi’ndeki 5.942 metrekarelik arsayı 25 Mayıs’ta ihale ile satışa çıkardılar. Bugüne kadar arsa satışlarından elde edilen gelirler nerelere harcanıyor? Geçmişte belediye kayıtlarında yeşil alan, park alanı olarak bilinen Yalova’mızın sahil girişindeki en değerli güzide  arsa ve üzerindeki yapı yeniden gündemde. Yılan hikayesine dönen, yıllar önce dönemin Belediye Başkanı ve yönetimi tarafından, Yalova kamuoyunda usulsüz yolla ihale edildiği için mahkeme süreci devam eden, inşaatı durdurulan ve şu an ortada kalan bina; Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı gündemine tekrar geldi. Hakkında bir çok iddia ve itham bulunan bu bina ile ilgili ne gibi bir gelişme mevcut? Tekrar gündeme gelmesinin nedenlerini Yalova kamuoyu bilmek istiyor. İlgili kişileri açıklama yapmaya davet ediyoruz. Burası nasıl ihale edildi, neden yıllarca mahkeme süreci devam etti ve neden yeniden gündeme geldi? Yalova’mız iyi yönetilmiyor. Yanlış kişiler ve yönetimler elinde hem zaman hem de ekonomik kayıplar yaşıyoruz. Hemşerilerimizle beraber planlaması, altyapısı daha düzenli, ekonomisi daha gelişmiş bir Yalova’da yaşamak istiyoruz.”

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.