yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘BEKLENEN DEPREM EN ÇOK YALOVA’YI ETKİLEYECEK!’

‘BEKLENEN DEPREM EN ÇOK YALOVA’YI ETKİLEYECEK!’
30.12.2022 19:06
0
A+
A-

..”EN AZ KENTSEL DÖNÜŞÜM KADAR VATANDAŞIN DÖNÜŞÜMÜ DE ÖNEMLİ!”

 

Yalova Valisi Muammer Erol’dan çarpıcı deprem açıklaması..

  • Beklenen Marmara Depremi’nin Yalova’ya yakın bir fay hattında gerçekleşeceğini ifade eden Vali Muammer Erol, kentsel dönüşümün yanı sıra vatandaşların da bir dönüşüm içerisinde olması gerektiği dile getirdi.

 

..”Binaları belki yıkıp yeniden yaparak, güçlendirerek depreme hazır hale getirebilirsiniz ama vatandaşların tamamını deprem konusunda tüm bilgilerle donatamıyorsunuz. Gerçekleştirdiğimiz deprem tatbikatlarında en çok, çök-kapan-tutun yapıyoruz. Ama depreme hazırlık çok daha kapsamlı bir olay.”

 

..”Deprem gelse, ‘bize bir şey olmaz; ölümüz-yaralımız olmaz’ diyebilecek durumda değiliz.”

 

..”Beklenen deprem bize çok yakın bir noktada gerçekleşecek ve bunun da 7 ve üzeri bir büyüklükte olacağı uzmanlarca zikrediliyor. Bu deprem en fazla da Yalova’yı etkileyecek. O fay hattı Yalova’ya, İstanbul’a olduğundan daha yakın noktada.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Vali Muammer Erol, beklenen Marmara Depremi’nde Yalova’nın ciddi anlamda etkileneceğini söyledi.  Yalova’da ilk yardım eğitimlerinin sorumluluk bilinciyle alınmasını dile getiren Vali Erol, arama-kurtarmacı sayısının da arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Beklenen depremin en fazla Yalova’yı etkileyeceğini söyleyen Vali Erol, “Depremin fay hattı İstanbul’a değil; Yalova’ya daha yakın” dedi.

‘EN FAZLA YALOVA’YI ETKİLEYECEK’..

Depremin en fazla Yalova’yı etkileyeceğini söyleyen Vali Erol, “Deprem güvenliği anlamında ‘yüzde yüz hazırız’ demek çok mümkün değil. Deprem gelse, ‘bize bir şey olmaz; ölümüz-yaralımız olmaz’ diyebilecek durumda değiliz. 17 Ağustos Marmara Depremi 7,4 büyüklüğündeydi. Beklenen deprem bize çok yakın bir noktada gerçekleşecek ve bunun da 7 ve üzeri bir büyüklükte olacağı uzmanlarca zikrediliyor. Bu deprem en fazla Yalova’yı etkileyecek. O fay hattı Yalova’ya, İstanbul’a olduğundan daha yakın noktada” dedi.

‘DEPREME HAZIRLIK KAPSAMLI BİR OLAY’..

Depreme hazırlık aşamasının kapsamlı bir olay olduğunu belirten Vali Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette binaların yenilenmesi, kentsel dönüşüme sokulması ile ilgili de bir derdimiz var. Ama vatandaşın depreme hazır olması anlamında da derdimiz var. Binaları belki yıkıp yeniden yaparak, güçlendirerek depreme hazır hale getirebilirsiniz ama vatandaşların tamamını deprem konusunda tüm bilgilerle donatamıyorsunuz. Gerçekleştirdiğimiz deprem tatbikatlarında en çok, çök-kapan-tutun yapıyoruz. Ama depreme hazırlık çok daha kapsamlı bir olay. Halkın depremin öncesinden, anına ve sonrasına kadar her konuda tüm bilgileri alması halinde, ‘evet artık toplumsal olarak depreme hazırız’ diyebiliriz.”

‘EĞİTİMLER ÜCRETSİZ’..

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz ilkyardım eğitimlerinin verildiğini söyleyen Vali Erol, “Halkın ilk yardım eğitimi alması da lazım. Çünkü depremin hemen sonrasında belki de yaralılara ilk yardımı yine kendi kendimize yapmak zorunda kalacağız. O nedenle Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz ilkyardım eğitimleri veriyoruz. İlkyardım eğitimi almak hem kendimize hem de sevdiklerimize karşı borcumuzdur. Bu işi bilmek zorundayız” diye konuştu.

‘BU SAYI ARTMALI’..

Arama kurtarma faaliyetlerini ilk başta kendimizin yürüteceğini söyleyen Vali Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Depreme hazırlığın bir ayağı da deprem sonrasında gerçekleşecek olan arama ve kurtarma çalışması. Zira Yalova’ya profesyonel ve yeterli arama kurtarma ekibi ulaşana kadar belki de arama kurtarma faaliyetlerimizi kendimiz yürüteceğiz. O nedenle ne kadar gönüllü arama-kurtarmacı olursa depremde can kayıplarını o denli aşağıya çekeriz. Ben açıkçası bu konuyu çok önemsiyorum ve çocuklarımıza da ilk bu konuyu öğretmemiz gerektiğine inanıyorum. Elbette AFAD, belediyeler, Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim, birlikte bir çalışma yapmalı. Her apartmanda bile aslında arama kurtarma ekipleri oluşturulmalı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.