yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4087
EURO
34,8145
ALTIN
2.404,15
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BEBEK DOSTU HASTANE

BEBEK DOSTU HASTANE
03.08.2023 18:15
0
A+
A-

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle açıklamalar yaptı.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle açıklamalar yapıldı. Konuyla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, şu ifadeleri kullandı: “Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesine ve hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesine yönelik olarak, Bakanlığımız tarafından 1991 yılından beri Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında; tüm Türkiye’de gebelik döneminden itibaren başlanarak annelere, ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeklerini emzirmeleri tavsiye edilmekte, aynı zamanda 6. aydan sonra da bebeğini, anne sütü ile birlikte, uygun tamamlayıcı besinlerle nasıl besleyeceği aktarılmaktadır. Anne sütü bebekler için en değerli besin kaynağıdır. İlk 6 ay bebeklere sadece Anne Sütü verilmelidir. Bebeklerin sindirim sistemleri anne sütünü kolaylıkla sindirebilir. Anne sütü alan bebeklerin başka bir ek besine veya suya gereksinimleri olmamaktadır. Maliyetsiz, kullanıma hazır ve hijyenik bir besindir. Bebeklerin büyüme, gelişme ve beslenmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü besin öğesini içermektedir. Anneler bebeklerinin doğumundan sonraki süreçte bebek beslenmesi ve doğru emzirme konularında tüm sağlık tesislerimizden destek alabilmektedir.”

BEBEK DOSTU HASTANE..

Yalova özelinde bilgiler de paylaşan İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, “Yalova’da hizmet veren kamu ve özel tüm hastaneler Bebek Dostu Hastane ünvanı almış olup; 2023 yılı Temmuz ayında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Anne Dostu Hastane ünvanını da almaya hak kazanmıştır. Anne ve bebek dostu hastanelerde; sağlıklı doğum, annenin konforu, erken doğum ve benzeri süreçler için gerekli ve yeterli donanım, gebelik sürecine yönelik psikolojik destek, yenidoğan ihtiyaçlarına yönelik hizmet ve doğum sonrası emzirme konusunda anneye sağlanacak eğitim desteği gibi önemli başlıklar göz önüne alınmaktadır. İlimizde anne adayları için Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Gebe Okulu, diğer özel hastaneler ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde Gebe Bilgilendirme Sınıflarında anne ve bebek sağlığına yönelik olarak doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası hakkında annelere eğitimler verilmektedir. Tüm sağlık tesislerimizde annelerin bebeklerini rahatça emzirebilmeleri için Emzirme Odaları planlanmış ve hayata geçirilmiştir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.