yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4500
EURO
34,6460
ALTIN
2.392,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BASKETBOL LİGLERİNDE 3 TAKIMIMIZ VAR

BASKETBOL LİGLERİNDE 3 TAKIMIMIZ VAR
04.07.2023 14:43
0
A+
A-

YALOVA’NIN YENİ SEZONDAKİ TEMSİLCİLERİ AYNI!

  • 2022-2023 sezonu Türkiye basketbol liglerinin geride kalmasının ardından yeni sezonda ilimizi, ana liglerde üç takım temsil edecek.

Erkeklerde Semt77 Yalovaspor ile Semt77 Acarspor, kadınlarda da HDI Sigorta Yalova VİP, kentimizin basketboldaki temsilcileri olacak.

Yeni sezonda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde yer alacak takımı ise yerel lig belirleyecek.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği 2023-2024 sezonu basketbol liglerindeki takımlarımızın yerleri aynı olacak. Türkiye Basketbol Ligi’nde Semt77 Yalovaspor, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde Semt77 Acarspor ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de HDI Sigorta Yalova VİP, ilimiz adına birbirinden güçlü rakiplerle karşı karşıya gelecek.

Semt77 Yalovaspor, Süper Lig’in kapısından dönmüştü..

Geride bıraktığımız 2022-2023 sezonunda Semt77 Yalovaspor, normal lig maratonu sonrasında play-off’larda çeyrek finalde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler takımını 2-1’lik skorla geçip ayrı finale yükselmişti. Yarı finalde de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 3-1 deviren yeşil-kırmızılı ekibimiz, tarihinde ikinci kez adını TBL play-off finaline yazdırdı. Büyük finalde iki sezon önce yenip Süper Lig’e çıktığı Samsunspor’la o sezonun rövanş niteliğindeki seriye çıkan Semt77 Yalovaspor, güçlü rakibine 3-0 mağlup olunca potada en üst lige yükselme şansını kaçırdı.

Yalova VİP küme düşmekten son anda kurtuldu..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP ise geçen sezon az daha küme düşüyordu. 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında tarihinin en başarılı dönemlerini yaşayan; play-off yarı finali ve finali oynayan turuncu-sarılı ekibimiz, 2022-2023 sezonunda ise son haftalara kadar lige tutunma savaşı veriyordu. Küme düşmekten son anda kurtulan temsilcimiz, yeni sezonda da TKBL’de boy gösterecek.

Acarspor play-off’larda havlu atmıştı..

Potadaki bir diğer takımımız Semt77 Acarspor, tarihinde ilk kez mücadele verdiği Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde play-off’lara çıksa da eleme turunu geçmesine rağmen son 16 turunda kaybederek elenmiş ve 1. Lig yolundan dönmüştü. Sarı-lacivertliler de yeni sezonda TB2L’de ilimiz adına parkedeki yerini alacak. Ana liglerde üç takımla temsil edilecek Yalova’nın Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’ndeki takımı ise, yerel ligde birinciliği kazanacak takım olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.