yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
20°C

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK VE EKİBİNDEN ALMANYA ÇIKARMASI

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK VE EKİBİNDEN ALMANYA ÇIKARMASI
29.06.2022 17:22
0
A+
A-

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve beraberindeki heyet, Yalova’nın Almanya’daki kardeş şehri Rottenburg Neckar’da düzenlenen ‘Neckar Fest’ için Almanya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Vekili Tutuk ve ekibi, Rottenburg Neckar Belediye Başkanı Stephan Neher ile bir araya geldi.

Haber / Esin KAYA

 

Yalova’nın kardeş şehirlerinden biri olan Almanya’nın Rottenburg şehri ‘Neckar Fest’ isimli uluslararası festivale ev sahipliği yaptı. Etkinliklere Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Ahmet Sarıduman ve Volkan Dadaloğlu ile birlikte katıldı.

İKİ KENT ARASINDA ÇEŞİTLİ TEMASLAR OLACAK..

Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile beraberindeki heyet Rottenburg kardeş şehir ziyaret programı kapsamında, Rottenburg Necker Belediye Başkanı Stephan Neher ve belediye heyeti ile bir araya geldi. Başkan Vekili Mustafa Tutuk tarafından Başkan Stephan Neher’e ‘Yürüyen Köşk’ maketi hediye edildi. Yalovalı kardeş heyete Rottenburg’u gezdiren Başkan Neher, Rottenburg’un eski bir Roma şehri olduğunu söyleyerek şehrin tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Rottenburg’un Yalova ile 2015 yılından bu yana kardeş şehir olduğunu bildiren Başkan Vekili Tutuk, “Misafirperverlikleri için Sayın Stephan Neher’e, kardeş şehrimize teşekkür ediyoruz. İki kent arasında işbirliğini güçlendireceğiz. Bu kapsamda çeşitli temaslarda bulunacağız. Belediyelerimizin yapacağı karşılıklı sosyokültürel etkinlikler dost iki milleti daha da yakınlaştıracaktır” dedi.

MECLİS BİNASINI GEZDİLER..

Ziyaret kapsamında Rottenburg Belediye Meclisi’ne de ziyarette bulunan Yalovalı heyet, kardeş şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini de yakından görmek fırsatı buldu. Başkan Vekili Mustafa Tutuk, festival açılışında bir de konuşma yaparak kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesine değindi.

‘TÜRK BAYRAĞINI GURURLA DALGALANDIRIYORLAR’..

Başkan VekiliTutuk ve ekibi, Türk vatandaşların kurduğu derneği Rottenburg Necker Belediye Başkanı Stephan Neher ile ziyaret ederek destek verdi. Tutuk, “Almanya’da Türk bayrağını gururla dalgalandırıyorlar. Buradaki derneğimizi tebrik ederim” dedi. Tutuk ve ekibi, Türkiye-Fransa-Almanya kardeş şehirler yemeğine de katılarak burada Yalova hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

TUTUK’TAN STUTGART BAŞKONSOLOSU ÖNER’E ZİYARET..

Ziyaretin son gününde ise Başkan Vekili Tutuk ve beraberindeki ekip, Stutgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’i makamında ziyaret etti. Tutuk ve ekibi, Başkonsolos Öner’in daveti üzerine yolculuk öncesi bir araya geldi. Tutuk ve Öner, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.