yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2640
EURO
34,7427
ALTIN
2.392,95
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

BAŞKAN TUTUK’TAN ATIK GETİRME MERKEZİ’NE ZİYARET

BAŞKAN TUTUK’TAN ATIK GETİRME MERKEZİ’NE ZİYARET
25.10.2023 13:36
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için üzere yapımı tamamlanan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Tutuk’a Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Bahaddin Erbay ile Volkan Dadaloğlu da eşlik etti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak amacıyla inşaatına başladığı 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni tamamlandı. Atık Getirme Merkezi’ni yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya’dan merkezin faaliyetleri ve müdürlükçe yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Proje kapsamında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması planlanıyor. ‘Sürdürülebilir Şehir Yalova’ mottosuyla yola çıkan Yalova Belediyesi tarafından inşa edilen merkez, her yıl binlerce ton atığı ekonomiye yeniden kazandırmayı hedefliyor. Burada görev alan personel ile de sohbet eden Başkan Tutuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin büyük bir sosyal sorumluluk hareketine dönüştüğünü bildirdi. Bu hareketin içerisinde Yalova Belediyesi’nin de yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Tutuk, Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı’nın da bu doğrultuda hazırlandığını söyledi. Başkan Tutuk, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda Yalova Belediyesi’nin yapacağı çalışmalarla farkındalık oluşturmaya başladığını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.