yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4936
EURO
34,9335
ALTIN
2.432,00
BIST
9.790,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN SİLPAGAR, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN SİLPAGAR, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
29.03.2022 17:58
0
A+
A-

 

 

Haber \ Esin KAYA

Bahçeşehir Koleji’nin Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, tecrübelerini paylaşırken, gençlerin taleplerini de yüz yüze dinleyip sorularını yanıtladı. Bahçeşehir Koleji girişinde Kampüs Müdürü Berrak Tezel ve İlkokul Müdürü Mesut Çağlar tarafından karşılanan Başkan Silpagar, kolej öğretmenleri ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra lise öğrencileri ile konferans salonunda buluştu.

Öğrenciler yıllarını anlattı

Başkan Silpagar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Öğrenci olmak sizin yaşlarda dünyanın en zor işi, ama ileride bunların aslında çok çok güzel zamanlar olduğunu, hayatınızın temel taşlarını bu yıllarda döşemeye başladığınızı daha net olarak anlayacaksınız. Ben nasıl bir öğrenciydim, ondan bahsedeyim. Benim öğrencilik yıllarım Matematik ağırlıklı geçti. En sevdiğim dersler Matematik, Tarih ve Türkçe idi. Benim bir ilkokul öğretmenim vardı, belediye başkanı olunca, diploma ile birlikte karneyi hediye ettiler. Orada baktım Matematik pek iyi, Sosyal Bilgiler pek iyi, Resim iyi, Fen iyi. Hocam ilkokulda teşhisi koymuş, hayatım boyunca Fen Bilgisi ve Resim iyi oldu ama hayatımın genelini Tarih, Matematik ve güzel Türkçemiz üzerine kurdum. Ama özellikle sevdiğim iki ders Matematik ve Tarihti.”

Öğrencilere tavsiyeler

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Silpagar, “Türkçeyi bilmeden herhangi bir şeyi bilme şansınız yok. O yüzden bir öğrenci Türkçeye çok iyi hakim olacak. Matematik ise muhakeme yeteneğini yani akıl yürütme yeteneğini geliştirir. O yüzden benim öğrencilere, kendi oğluma verdiğim nasihat şu; bir Türkçeyi çok iyi öğreneceğiz, iki Matematiği. Bir diğer tavsiyem de hobileriniz olsun, hobiler gelişime olumlu etki eder.  Ayrıca insan çalışırken de hobisiyle uğraşabilir. Ben mesela çok sıkıldığım zaman ya da yarım saat-15 dakika zamanım olduğunda bir elektrik devresi sorusu çözüyorum veya bir Matematik sorusu çözüyorum. Ama tabi en sevdiğimiz hobi nedir derseniz, futbol” dedi.

‘Neler yaptık, neler yapıyoruz’

Başkan Silpagar, Çiftlikköy ile ilgili gerçekleştirilen proje ve yatırımlardan bahsederek, “Göreve geldiğimiz ilk dönemde Çiftlikköy’ün temel sorunlarını çözeceğiz, eksikliklerini tamamlayacağız demiştik. İlk dönem altyapı olsun, su hatları olsun, yollar olsun bu sorunları çözdük. Bu dönemde ise eksik olan, kapalı spor salonu, stadyum, ikinci etap sahil yolu, mesire alanı, okullardaki eksiklikler gibi konuları tamamlamaya gidiyoruz. Korona biraz yavaşlattı ama hızımızı kesmedik gidiyoruz ve devletimiz de her türlü desteği sunuyor ve Çiftlikköy bu yönden şanslı. Bazı projeleri yapacağımızı söylemiştik, onları inşallah bu dönem bitireceğiz. Allah onları bize bitirmeyi nasip edecek inşallah” diye konuştu.

‘Başarıdan başarıya koşacağınıza inanıyoruz’

Başkan Silpagar, ‘Türkiye’nin sizin mesajınıza ve bilginize ihtiyacı var’ diyerek, şunları söyledi: “Türk milletinin asil evlatları olarak, ne olur vaktinizin kıymetini bilin, ne olur sağlığınızın kıymetini bilin, ne olur bulunduğunuz konumun, durumun kıymetini bilin. Ailenizin kıymetin bilin, vatanımızın kıymetini bilin, devletimizin kıymetini bilin, ay yıldızlı Türk bayrağımızın kıymetini bilin. Sevgili gençler belediye hizmetleri bağlamında Allah’ın izniyle sizlere layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz insanlara faydalı olmak için varız. Şehrin ufkunu açacağız ve gayret edeceğiz. Allah’ın izniyle de yolumuza devam edeceğiz. Bugün ben varım, yarın sizler olacaksınız. Z kuşağı diyorlar şimdi, siz Cenab-ı Allah’a şükürler olsun teknofest kuşağısınız. Sizi seviyoruz. Sizin sorumluluğunuz çok büyük sevgili gençler, kendinizi sıradan biri olarak görmeyin. İnşallah sizler bizim ümidimizsiniz, geleceğimizsiniz, canımızsınız.”

Birlik, beraberlik mesajı veren Başkan Silpagar, söyleşide öğrencilerin sorularını tek tek cevaplarken, Çiftlikköy’de gençlik festivali, hayvan barınağı, sahil projesi ile ilgili bilgiler aktararak gençlere müjdeler vermeyi ihmal etmedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.