yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Başkan Oral, TDBB yönetimine girdi

Başkan Oral, TDBB yönetimine girdi
12.06.2022 14:40
0
A+
A-

 

 

Haber \ Esin KAYA

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Türk Devletleri Teşkilatı Ak Sakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurulda TDBB’in yeni yönetim kuruluna Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da seçildi.

30 ülkeden 1200 belediye..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Hem geçmişte yaşadıklarımızdan hem bugün olup bitenlerden ibret alarak hareket etmeliyiz. Kendi güvenlik ve refahları için tüm dünyayı ateşe vermeye hazır olanların karşısına ancak bu şekilde çıkarsak başarılı olabiliriz” dedi.

Temelleri 22 yıl önce atılan birliğin 19 yıldır fiilen faaliyet gösterdiğini dile getiren Erdoğan, bugün 30 farklı ülke ve bölgeden yaklaşık 1200 üye belediyesiyle kocaman bir aile haline gelen birliğin kendi alanında dünyanın önde gelen yapıları arasında yer aldığını söyledi.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildiği Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yönetim kurulu üyeliğine seçilen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, birliğin Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar uzanan coğrafyada dost ve kardeş ülkelerin yerel yönetimleri arasında işbirliğini güçlendirdiğini belirtti.

‘Bağlarımızı her geçen gün güçlendiriyoruz’..

TDBB Yönetim Kurulu’nda 11 ülke temsil edildiğini ifade eden Başkan Oral, birliğin dost ve kardeş ülkelerle işbirliğini geliştirmeye yönelik çeşitli program ve projeleri gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Dünyanın en büyük yerel yönetim birliklerinden olan TDBB, tüm kardeş şehirlerimizle bağlarımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.