yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BAŞKAN ORAL, TDBB TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN ORAL, TDBB TOPLANTISINA KATILDI
22.10.2023 13:48
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. TDBB, Gazze’de yaşanan insanlık dışı uygulamaları kınadı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Başkan İsmet Yıldırım Gazze’deki yaşanan olayları kınayarak, “Oradaki kardeşlerimiz için şu anda en büyük desteğimiz; dua etmek ve yardım kampanyasını başlatmaktır” dedi.

Sert bir dille kınandı

Toplantıda öncelikle Filistin’de yaşanan insanlık dramı ele alınarak İsrail sert bir şekilde kınandı. Daha sonra Türk dünyasının sorun ve beklentileri konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, Filistin’de yaşanan insanlık dramı ele alınarak İsrail sert bir şekilde kınadı.

Yardım kampanyası

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda kısa bir konuşma yaparak İsrail’in Filistin’e olan saldırısının bir an önce son bulmasını temenni etti. Ayrıca Başkan İsmet Yıldırım, Gazze’ye düzenlenecek yardım kampanyasının çok yerinde olduğunu söyleyerek, “Bizlerin şu anda oradaki kardeşlerimiz için yapacağımız en büyük destek, dua ederek yardımda bulunmaktır” dedi. Başkan Yıldırım toplantıya katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda ayrıca Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

  1. kuruluş yılı

Belediyeler Birliği toplantılarıyla, Türk dünyası arasındaki ortak kültür ve medeniyet mirasını temel alarak belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sağlamak ve yönetimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanması amaçlanıyor. Belediyeler Birliği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’nı (TDBB), 20. kuruluş yıldönümü sebebiyle Beykoz Mecidiye Kasrı’nda düzenlenen törenle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.