yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2967
EURO
34,7113
ALTIN
2.408,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘BAŞINIZI DİK TUTUN!’

‘BAŞINIZI DİK TUTUN!’
02.05.2023 17:53
0
A+
A-

..”Bizim bayrak, ezan, millet, ümmet diye bir derdimiz var.”

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, teşkilat mensuplarıyla buluştu.

..”Bizler dertli insanlarız; bizim bayrak, ezan, millet, ümmet diye bir derdimiz var. Tarihe karşı, medeniyete karşı da bir sorumluluğumuz var. Bunları unutarak hareket edemeyiz. Birileri vekil olsun, birileri başkan olsun diye gayret eden insanlar değiliz.”

  • ..”Türkiye’de 20 civarında havaalanı varken, 57 tane havaalanı var şimdi. Havaalanı yolu adeta halkın yolu oldu. İlk defa Türkiye kendi yerli otomobilini üretti. Türkiye şimdi kendi İHA’sını, SİHA’sını, helikopterini, savaş uçağını yapıyor; kızıl elması göklerde geziyor.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, dün RDKM’de düzenlenen yerel yönetimler buluşmasında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Programa; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri ve milletvekili adayları Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, milletvekili adayı Erhan Dede, İl Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir açılış konuşması yapan İl Başkanı Umut Güçlü, Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’yi Yalova’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

‘281 icrayı belediyemizden kaldırdık’

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, göreve geldiklerinden bu yana yapmış olduğu çalışmaları teşkilat mensuplarına aktardı. Tutuk, “Yalova Belediyesi’nde ilk işimiz maliye disiplinini sağlamak oldu. Bin 126 kişinin tamamının alacaklarını ödeyerek, 281 icrayı belediyemizden kaldırdık” dedi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, daha sonra şunları söyledi: “1999 depreminden sonra ilk defa Yalova’da kentsel dönüşümü başlattık. 23 yıl aradan sonra 5 ile 6 katlı binaların kentsel dönüşümle önünü açtık. Yalova tarihinin en büyük yatırımı olan 500 milyonluk ana ishale hattını Yalova’da faaliyete geçirdik. 113 dönümlük millet bahçesi çalışmalarımızın sonuna geldik. Otogar kavşağı, köprülü kavşak, bağlantı yollarımızı hizmete açtık. Altyapı çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. 70 yeni aracı belediyemize kazandırdık. Safran ve Balaban deresi taşkın alanlarından kalan yerin ruhsat sorununu hallettik. Vatandaşımızın inşaat yapmasının da önünü açmış olduk. Plajlarımızı, sahillerimizi Yalova’ya yakışır hale getirdik. 40 km. hedefimiz olan bisiklet ve yürüyüş yolunun birinci ve ikinci etap çalışmalarını tamamladık. Üçüncü etap çalışmalarımız ise en kısa zamanda gerçekleştirilecek.”

‘Haklı davanın mücadelesine ben de katıldım’

Tutuk’un yapmış olduğu bilgilendirmenin ardından milletvekili adaylarına da söz verildi. 3. sıra milletvekili adayı Erhan Dede, “Merkezine hep insanı alarak yerelden başlayıp, genele kadar; kalkınma, istihdam, üretim, demokrasi ve özgürlük gibi birçok alanda güçlü Türkiye olma mücadelesi ile AK Parti; çeyrek asra yaklaşan yürüyüşünü sürdürmektedir. Başarılamaz denilen her zorluğun, yapılamaz denilen her şeyin büyük azim ve gayretle yapıldığı, ülkenin artık dış dünyadan her daim izlendiği büyük bir ülke konumuna geldiği herkes tarafından bilinmektedir. ‘Doğru zaman, doğru adam’ diyerek, haklı davanın mücadelesine ben de katıldım. Doğru adamı yıllar önce bulduk, şimdi vakit doğru zaman vakti” ifadelerini kullandı.

‘Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmıyoruz’

Yalova Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Meliha Akyol, “Bütün adaylarımız ve teşkilatımızla birlikte sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmıyoruz. Bizim farkımız; çalışmalarımızı ibadet aşkı ile yapmamız. Bu da vatandaşımıza çok güzel bir şekilde yansıyor. Ben çok ümitliyim; Türkiye yüzyılının başlangıcında, şahlanış yüzyılı diye tabir ettiğimiz zaman diliminde inşallah çok güzel bir sonuç alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Yalova’mızdan çok güçlü bir sesle cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

‘Genel başkanımız; heyecanını, coşkusunu bize aşıladı

Yalova Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş, “Yalova’mız doludizgin bir şekilde; heyecanla, aşkla 14 Mayıs sabahına hazırlanıyor. Türkiye, seçim sathına girdiğinden itibaren Yalova’mızda yükselen bir coşku ve heyecan var. AK Parti olarak istişareyi, ortak aklı her zaman en önde tutarak, şehrimizin yönetimini, ülkemize dair heyecanımızı, fikirlerimizi her birlikte yürüttük. İnşallah yeni dönemde de aynı ilkelerle yolumuza daha da güçlenerek devam edeceğiz. Sabahtan itibaren, şehrimizde yürüdüğümüz yollarda genel başkanımız; heyecanını, coşkusunu bize aşıladı. Her köşeye baktığımızda; ‘Mustafa şöyle yapmak lazım, Ahmet böyle yapmak lazım’ diyerek fikirlerinden istifade ettik. Bu iş aşk işi, heyecan işi ve bu iş varlığını bu millete adama işi” dedi.

‘Bizim bayrak, ezan, millet, ümmet diye bir derdimiz var’

“Biz, sıradan bir parti değiliz” diyerek teşkilat mensuplarına seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, “Bizler dertli insanlarız; bizim bayrak, ezan, millet, ümmet diye bir derdimiz var. Tarihe karşı, medeniyete karşı da bir sorumluluğumuz var. Bunları unutarak hareket edemeyiz. Birileri vekil olsun, birileri başkan olsun diye gayret eden insanlar değiliz. Onun içindir ki gece gündüz uğraşıyoruz. Liderimiz de sıradan bir lider değil. Yıllarca verilen bir mücadelenin neticesinde, şahsında somut bulduğu; yiğit bir Anadolu insanı. Sonuna kadar bu mücadeleye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Havaalanı yolu adeta halkın yolu oldu’

AK Parti’nin Türkiye atılımlarına büyük katkılar sunduğunu dile getiren Özhaseki, “AK Parti olarak başlarınızı dik tutun, bizim alnımız açık. Hükümet etme noktasında, bakanlıkların her bir görev alanında, geçmişte 80 yıl boyunca bizden önce neler yapıldıysa biz onların birkaç mislini yapmış bir iktidarız. Enerjide, sağlıkta, savunma sanayinde, milli eğitimde, aklınıza hangi alan gelirse gelsin. Geçmişten çok daha başarılı bir iktidarımız var. 6 bin kilometreden 30 bin kilometreye uzanan çift yollar. Köprüler, alt geçitler, üst geçitler. Türkiye’de 20 civarında havaalanı varken, 57 tane havaalanı var şimdi. Havaalanı yolu adeta halkın yolu oldu. İlk defa Türkiye kendi yerli otomobilini üretti. Türkiye şimdi kendi İHA’sını, SİHA’sını, helikopterini, savaş uçağını yapıyor; kızıl elması göklerde geziyor. Türkiye savaş gemisini yapıyor. Savunma sanayindeki toplam projelerimizin bedeli 75 milyar dolar. Yerlilik oranı yüzde 80’e gelmiş” şeklinde konuştu.

Memiş’e rozet takıldı

Programın sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, CHP’den AK Parti’ye geçen meclis üyesi Turgut Memiş’e parti rozetini takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.