yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

BAŞBUĞ’UN VE ÇAKIROĞLU’NUN İSİMLERİ YALOVA’DA YAŞAYACAK

BAŞBUĞ’UN VE ÇAKIROĞLU’NUN İSİMLERİ YALOVA’DA YAŞAYACAK
27.12.2021 15:45
0
A+
A-

Yalova Ülkü Ocakları’nın yaklaşık iki yıl önce girişimini başlattığı Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Köprüsü’nün açılışları gerçekleştirildi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Başvurusunu bizzat Yalova Ülkü Ocakları İl Başkanı Bora Tanaçan’ın o dönemki MHP İl Başkanı Necati Vural, MHP Belediye Meclis Üyeleri Adnan Kırtay ve Bahattin Erbay, Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Deviren ile birlikte yaptığı anlamlı projede sona gelindi. Başbuğ Alparslan Türkeş ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimleri Yalova’da bir kez daha ölümsüzleşti. Yalova Ülkü Ocakları’nın girişim ve başvurularıyla başlayan sürecin sonunda Yalova Valiliği’nin önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na çıkan, eski adı ile Rıhtım Caddesi’ne Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi, Dere ve Adnan Menderes mahallelerini birbirine bağlayan köprüye de Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Köprüsü adı verilerek tasarımı Ülkü Ocakları İl Yönetimi tarafından hazırlanan tabelalar yerlerine konuldu. Göreve geldikleri günden bu yana yapılmayanı yapma gayreti içinde olduklarını belirten Yalova Ülkü Ocakları İl Başkanı Bora Tanaçan, bu çabalarının en belirgin örneği olan Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu köprüsünü tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

‘VEFA ADAM OLMAKTIR, AHLAKLI OLMAKTIR, MERTLİKTİR, İMAN VE VİCDAN ALAMETİDİR’..

Sürece dair bilgi veren ve emeği geçenlere teşekkür eden Tanaçan “İlk günden beri hayalini kurduğumuz, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak öncülüğünü üstlendiğimiz, uzun istişareler, planlar, münazaralar yaparak karara bağladığımız bu en büyük projemiz için 10 Eylül 2019’da bizzat şahsım, Önceki Dönem MHP İl Başkanımız Necati Vural, Belediye Meclis Üyemiz Adnan Kırtay, Belediye Meclis üyemiz Bahattin Erbay, Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Deviren ile resmî müracaatımızı gerçekleştirdik. Bununla birlikte resmî müracaat sürecinden önce ocağımızda yaptığımız istişarelerde konuyu ısrarla gündemde tutan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcım Gökhan Uzundemir’e, cadde ve köprüye yaptırdığımız anıt eserlerin tasarımını günlerce büyük emek harcayarak ortaya çıkaran il yöneticimiz Yüksek iç mimar Tayyip Alparslan’a ve tüm ülkü ocakları il yöneticilerime ayrı ayrı teşekkürü borç bilir, bu eserin gerçekleşmesini sağlayan ve belediye meclisinde oy kullanan cumhur ittifakı belediye Meclis üyelerine de ayrıca hassaten teşekkür ederim. Kıymetli Yalovalı hemşerilerim, Ülkücü Milliyetçi Hareketin cefakar mensupları; emeği geçene hakkını vermek, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de Dediği gibi “Vefa Adam Olmaktır, Ahlaklı olmaktır, mertliktir, iman ve vicdan alametidir” sözünü kendimize şiar edinmemizden ileri gelmektedir. Eserlerimiz başta camiamıza ve Yalova’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Yalovalılar tarafından memnuniyetle karşılanan ve tabelaların yerine takılması ile vatandaşın ilgi odağı haline gelen Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Köprüsü’nün önünde çok sayıda Yalovalı vatandaşın hatıra fotoğrafı çektirmesi gözlerden kaçmadı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.