yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘BARIŞ İÇİN SUDAN FAYDALANMAK’

‘BARIŞ İÇİN SUDAN FAYDALANMAK’
25.03.2024 15:16
0
A+
A-
  • Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Dünya Su Günü’nde Barış için Sudan Faydalanmak başlığıyla bir seminer düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Dünya Su Günü’nde Barış için Sudan Faydalanmak başlığıyla, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği programa, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Müdürü Dr. Yılmaz Boz, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin katıldı. Program protokol konuşmalarıyla başladı.

‘SU KAYNAKLARINI ÇOK İYİ KULLANMALIYIZ’..

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Barış için Sudan Faydalanmak Dünya Su Günü’ etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, “Kent Konseyi olarak suyun önemine her platformda dikkat çekerek bu konuyu gündemde tutmak istiyoruz. Yerkürenin dörtte üçü sudur. Bunun yüzde 97’si ise tuzlu sudur. Kalan yüzde 3 ise insanın yaşaması için kullanılacak olan sudur. Avrupa Çevre Ajansı’nın raporuna göre, Türkiye su açısından çok da zengin kaynaklara sahip değildir. Bu açıdan mevcut su kaynaklarını çok iyi kullanıp, son derece dikkatli olunması gerekiyor. Sürdürülebilir bir yaşam için suyun önemini herkes çok iyi kavramalı” dedi.

‘FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’..

Dünya Su Günü etkinliğinin açılışında konuşan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise suyun hayat olduğuna dikkat çekerek, “Birleşmiş Milletler verilerine göre, her 9 saniyede 1 çocuk kirli sudan dolayı yaşamını yitiriyor. Temiz içme suyu kullanamayanların yarısından fazlası Afrika kıtasında yaşıyor. Bu büyük tehlike hızla tüm dünyaya yayılırken, bu güzel ülkemiz de su kıtlığı çizgisinde yer alıyor. Önlem almaz ve farkındalık oluşturmazsak bizleri çağın en büyük felaketi olacak olan su yokluğu bekliyor. O nedenle bu konuyu önemsiyor ve değerli paydaşlarımızla birlikte sizleri Dünya Su Günü’nde bilgilendirmek ve de farkındalık oluşturmak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz Su Çalıştayı’nda elde edilen raporlar da bizler için önemli, bugün de farkındalığı arttırmak adına buradayız” diye konuştu.

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPILDI..

Protokol konuşmalarından sonra TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, Su Tasarrufu Su Bütçesi ve Havza Yönetimi başlığıyla sunumunu gerçekleştirirken, DSİ ‘den Yalova İçme Suyunun Durumu, Kıvılcımköy Permakültür Çiftliği Kurucusu Murt Köylü Kentlerde Ekolojik Su Çözümleri Sünger Şehirler, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi’nden Dr. Arzu Gündüz Tarımda Suyun Etkin Kullanımı ve Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hakim Menteş Yağmur Hasadı Hesaplamaları ve Pratik Uygulamaları konu başlıklarıyla sunum yaptılar. Program sonunda, seminer gerçekleştiren isimlere teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çektirilerek son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.