yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2549
EURO
34,7126
ALTIN
2.386,66
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
02.06.2023 16:18
0
A+
A-

 

  • Önder Özel Eğitim Kursu, geleneksel hale getirdiği ‘Balon Şenliği’ni 15. kez düzenledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen şenlik, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından Önder Özel Eğitim Kursu Kurucu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şennur Türk’ün konuşması ile başladı. Şennur Türk konuşmasında, “Biz eğitimin verildiği her yerdeyiz. Her yerin bir okul olduğunu, her alanın gençlere ve çocuklara bir şey öğretmek için fırsat olduğunu biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü aktarmak isterim, ‘Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir.’Sınava da hazırlasak bir sloganımız var. ‘Hayat sınavdan ibaret değildir, sınav hayata dahil küçük bir alandır’ diyoruz. Eğitim benim için baba mesleğidir.Balon şenliğimizin her sene sonunda gerçekleşen bir eylem var. Şenliğimiz de adını buradan alıyordu. Her yıl öğrencilerimiz isimlerini balonlara yazıyorlardı, balonları gökyüzüne salıyorlardı. Bu yıl balonlarınıza yazacağınız dilekleriniz için size hem teşekkür eden hem de dua eden çok güzel kardeşler bulduk.Bu seneki balon haklarınızı, sizlere sormadan Kahramanmaraş merkezli, ülkemizde onun üzerinde ili etkileyen, birçok yurttaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’ne (Bilsem) yardımda bulunduk. O çocuklar sizlere çok teşekkür ettiler.Çünkü bunu yaparken Önder Özel Eğitim Kursu’ndan: Lale Sınıfından Matematik Öğretmenliği’ni kazanıp gitmiş, orada eşiyle birlikte deprem sonrasında çok güzel çalışmalara katılan ve onları organize eden bir öğrencimizin aracılığıyla yaptık.Aynı zamanda bu da benim için ayrı bir onur ve gurur verici bir şey.Gülyaz Canlı isimli öğrencimiz. Lale sınıfından. Size nasıl teşekkür ettiklerini ben birçok defa telefon konuşmaları ve yazışmalarında gördüm. Sizde, onların sizin için çekip gönderdikleri videoyla tanık olacaksınız. Her şey için teşekkür ederim. İyi ki varsınız” dedi.

Daha önce ‘Lale Sınıfı’nda eğitim alan ve Matematik Öğretmeni olarak eşi ile birlikte deprem bölgesinde görev alan Gülyaz Canlı ve eğitim alan öğrencilerin konuşma yaparak teşekkür ettiği video, salonda sinevizyon olarak gösterildi. Şenlik, şarkı söyleyen, dans eden ve tiyatral gösteriler ile birlikte sene süresince çalışan öğretmen ve öğrencilerin üzerindeki yorgunluğunu biraz olsun atmalarını sağladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.