yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BAL’IN GEDİKLİSİ!

BAL’IN GEDİKLİSİ!
28.07.2022 14:38
0
A+
A-

 

Altınova Belediyespor, yeni futbol sezonunda tarihinde 10. kez Yalova’yı Bölgesel Amatör Ligi’nde temsil edecek.

2022-2023 sezonunda Yalovaspor’la beraber ilimiz adına bu organizasyonda yarışacak sarı-yeşilliler, 13.’sü yapılacak bu lig maratonuna daha önce 9 kez katıldı. Yeni sezonla birlikte 10. kez bu arenada boy gösterecek Altınova, BAL’ın gediklisi takımlar arasında bulunuyor.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yeni sezonla birlikte 10. kez düzenlenecek Bölgesel Amatör Ligi’nin başlamasına henüz iki ay var. Yaklaşık 60 gün sonra BAL organizasyonu, 13.kez futbolseverlerin beğenisine sunulacak. İlk olarak 2010-2011 sezonun düzenlenmeye başlayan Bölgesel Amatör Lig, farklı yıllarda farklı formatlarda takımların katılımlarıyla dikkatleri üzerine çekerken; ilginç statüleriyle birlikte zaman zaman tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

İlk senesinde şampiyonluğu kıl payı kaçırdı..

TFF’nin yeni organizasyonu Bölgesel Amatör Ligi’nin ilk senesi olan 2010-2011 sezonuyla birlikte bu macerasına start veren Altınova Belediyespor, 12 takımlı grubunda şampiyonluğu kıl payı kaçırdı. Sarı-yeşilliler, Küçükecekmecespor’un 1 puan gerisinde kalarak 45 puanla maratonu tamamladı ve şampiyonluk, dolayısıyla da 3. Lig fırsatını kaçırdı. 2011-2012 sezonunda ise üç Yalova takımı arasında ilk sırada yer alan sarı-yeşilli ekip, o dönem ligi 32 puanla 6.sırada bitirdi.

 

Küme düştü..

İlk senesinde şampiyonluğu kaçıran ve ikinci yılında da zirvenin uzak ara gerisinde kalan Altınova Belediyespor, üçüncü senesinde ise küme düştü. Normal sezonu diğer Yalova takımı Armutlu’nun aşağısında tamamladığı için play-out oynayan sarı-yeşilliler, Süper Amatör Küme’yi şampiyon tamamlayan Yalovaspor’a normal süresi 2-2 biten maçta penaltı atışları sonunda kaybederek ilk kez BAL’dan düştü. 2013-2014 sezonunda tekrar bu lige adını yazdıran Altınova, tek Yalova takımının mücadele verdiği o dönemde sezonu 36 puanla 8.sırada tamamladı. 2015-2016 sezonunda da zirvenin gerisinde kalan sarı-yeşilli takım, 31 puanla 7.sırada kendisine yer buldu.

 

Yükseliş dönemi başladı..

BAL’a ayak uyduran Altınova Belediyespor, 2016-2017 sezonuyla birlikte adeta yükselişe geçmeye başladı. O sezon 40 puanla ligi 4.sırada bitiren sarı-yeşilliler, 2017-2018 sezonunda ise mutlu sona ulaştı. En yakın rakibi Çerkezköy 1911 Spor’un 12 puan önünde 59 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyen Altınova, BAL tarihinin de en farklı puanla şampiyonluğu elde eden takımlarından biri olmasını bildi.

 

İki play-off’u da kaybederek 3. Lig hayalini yitirdi..

Normal sezonun ardından 3. Lig’e yükselmek için baraj maçlarına çıkan Altınova Belediyespor, Eskişehir’deki mücadelede Gebzespor’a son dakika golüyle 1-0 yenilerek ayağına gelen ilk fırsatı tepti. İkinci şansında bu kez Bolu’da Alibeyköyspor’la kozlarını paylaşan temsilcimiz, son dakikalarına önde girdiği maçta rakibinin golüne engel olamayınca normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta İstanbul ekibine penaltı atışları sonunda yenilmekten kurtulamadı. Lig şampiyonluğunu 3. Lig’e yükselmekle taçlandıramayan Altınova, 2018-2019 sezonu sonunda da Kadıköyspor’un hemen altında ligi tamamladığı için play-out karşılaşmasına çıktı. Yalovaspor’a son dakika golüyle 2-1 boyun eğen Altınova, BAL tarihinde ikinci kez küme düştü. 2019-2020 sezonunda Süper Amatör Küme’de lider durumdayken Kovid-19 Pandemisi nedeniyle tamamlanamayan ligde şampiyon ilan edilen Altınova Belediyespor, bir sonraki sezon Bölgesel Amatör Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Ancak pandemi koşulları devam etmesi dolayısıyla Kadıköyspor’la birlikte lige katılım hakkı saklı tutulan sarı-yeşilliler, bir yıllık ayrılığın ardından 2021-2022 sezonunda yine bu organizasyonda boy gösterdi. Yalovaspor’un şampiyon olamayıp 3. Lig’e tekrar çıkamaması sonrasında baraj maçı oynayan Altınova, Kadıköyspor’un doğrudan küme düştüğü geride bıraktığımız sezonda Süper Amatör Küme lideri Tavşanlı Belediyespor’u zor da olsa 2-1 devirdi. Altınova, 2022-2023 sezonunda Yalovaspor ile birlikte Bölgesel Amatör Ligi’nde yine mücadele edecek. Sarı-yeşilliler, böylelikle 13 yıllık BAL tarihinde 10. kez bu organizasyonda boy göstermiş olacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.